Marie Kondo podijelila najjednostavnije pravilo korištenja vertikalnog prostora

Foto: Shutterstock/xxxlesnina.hr/hm.com/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

MARIE Kondo je postala sinonim za organizaciju. Japanska TV voditeljica i autorica napisala je četiri knjige o organizaciji, a ima i vlastitu seriju. Njezina filozofija zadržavanja samo onih stvari koje 'potiču radost' postala je iznimno popularan način za smanjenje nereda i povećanje sreće u domu.

Sve morate moći pronaći jednim pogledom

Homes&Gardens nedavno je proveo intervju s Kondo u kojemu je objasnila kako najbolje iskoristiti mogućnosti vertikalne pohrane u kuhinji.

"Vertikalna pohrana vrlo je korisno rješenje u kuhinjama koje značajno povećava kapacitet na pohranu", izjavila je Kondo. "Ključno je da predmete spremate tako da na prvi pogled možete vidjeti gdje se što nalazi".

Savjetuje da predmete prvo podijelite u kategorije: "Preporučujem jednostavne kategorije poput začina, prahova, konzervirane hrane, gotove hrane i slično koje su svima lako shvatljive. Za svaku kategoriju, najčešće korištene predmete stavite naprijed, gdje su lako dostupni, a rjeđe korištene iza. Za hranu, provjerite datum isteka, a neka predmeti s najbližim datumom isteka budu naprijed."

Isto ovako možete organizirati i smočnicu. Također, pomno odaberite organizatore za kuhinju: "Korištenje spremnika iz iste serije kao razdjelnika čini spremište konzistentnijim i ljepšim. Ako pronađete seriju spremnika koja vam se sviđa, možda bi bilo dobro kupiti komplet."

Kondo je istaknula kako su principi organiziranja kuhinje isti kao i u bilo kojem drugom dijelu kuće, a dodala je i kako je važno redovito odbacivati predmete kojima je istekao rok trajanja.

Stalak za začine, Lesnina, cijena je 19.99 eura
Posuda za zalihe zapremnine 0.7 l, Lesnina, cijena je 8.99 eura
Metalna košara, H&M, cijena je 9.99 eura
Komplet posuda za pohranu, 17 komada, IKEA, cijena je 4.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.