Više od 100 tisuća kupaca: Isprobali smo hit gumicu za čišćenje tenisica s Temua

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DOK sam bezbrižno skrolala po Temuu, tražeći sitnice koje bi mogle olakšati svakodnevni život, jedan proizvod mi je odmah zapeo za oko – gumica za čišćenje tenisica. S više od 100 tisuća kupaca i ocjenom od 4.5 zvjezdica, ovaj mali alat obećavao je brzo i efikasno rješenje za mrlje na tenisicama.

S obzirom na moju vječnu borbu s održavanjem bijelih tenisica, cijenu od 1.97 eura i brojne pozitivne komentare poput "Odlično radi, vrlo je korisna", "Super stvar", "Gumica je top", morala sam saznati u čemu je trik i provjeriti je li ova gumica doista "čarobna" kao što tvrde.

Obična gumica za brisanje olovke

Prvi dojam? Ova "čarobna" gumica zapravo podsjeća na običnu gumicu za brisanje olovke kakvu svi već imamo kod kuće. Iako sam bila skeptična, uzela sam tri para svojih tenisica koje su već neko vrijeme trebale osvježenje i krenula s čišćenjem.

Nakon temeljitog čišćenja, rezultati su bili... pa, prosječni. Gumica jest očistila tenisice, ali ne značajno bolje od metoda koje obično koristim. Najveće razočaranje bilo je to što je čišćenje potrajalo duže nego što sam očekivala. Umjesto da bude brzo i jednostavno, proces je bio dugotrajan, a gumica i nije baš najbolje obavila posao.

Od pomoći u hitnim situacijama

U recenzijama sam pronašla savjet da je najbolje lagano namočiti gumicu s vodom prije upotrebe, jer bi to trebalo poboljšati njezinu učinkovitost. No, kad sam isprobala taj trik, nisam primijetila veliku razliku. Gumica se pokazala najkorisnijom za čišćenje potplata, gdje je zaista dala najbolje rezultate. Međutim, i to je oduzelo više vremena nego što sam očekivala i s vremenom je postalo prilično iscrpljujuće.

Ako trebate riješiti manji problem, gumica može biti zgodno rješenje za hitne situacije. Međutim, za temeljito čišćenje tenisica gumica jednostavno nije dovoljno učinkovita. Dakle, ako mislite da ćete svoje bijele tenisice vratiti u prvobitno stanje samo gumicom, možda ćete se razočarati.

Moj savjet? Preskočite je

Ne mogu reći da nije ispunila neka očekivanja, osobito kad su u pitanju potplati, ali sumnjam da ću je ikad ponovo koristiti. Ako razmišljate o tome da je kupite, moj savjet je da je preskočite. Sve što vam treba za učinkovito čišćenje tenisica vjerojatno već imate kod kuće. Pasta za zube ostaje moj osobni favorit - čisti brzo i učinkovito.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.