Svi ga nose: Ovo je glavni modni komad sezone

Foto: Profimedia/zara.com/mango.com/cos.com/hm.com/zalando.hr/mytheresa.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TEMPERATURE su se spustile, a sutra, 23. rujna, službeno počinje jesen. U ovom razdoblju mnogi zamjenjuju ljetnu garderobu prijelaznom, idealnom za jesen. Isprva, dok su temperature još nešto više, slojevito odijevanje postaje uobičajeno, pa se u modne kombinacije dodaju veste i laganije jakne ili baloneri, koji se lako skidaju ako tijekom dana temperature porastu.

Svake godine jesensku sezonu obilježe određeni modni komadi koji se ističu. Ove sezone u jesenskoj garderobi dominiraju čizme, od motorističkih do onih preko koljena, vrlo je popularan kravlji uzorak na odjeći, a kad je riječ o jaknama, iznimno je popularna smeđa jakna od brušene kože.

Njezinu dominaciju u jesenskoj garderobi među prvima je uspješno predvidjela Bella Hadid, koja je upravo u takvom komadu pozirala na svom Instagramu prilikom predstavljanja novih parfema svoje linije Orobella. Od tada je ova jakna osvojila društvene mreže i ulice diljem svijeta.

Prada pokrenula trend

Prema Vogueu, upravo je jakna ovakvog stila "it" komad jesen/zime 2024. Navode da je Prada bila među prvim brendovima koji su pokrenuli oživljavanje jakni od brušene kože sa svojom revijom za jesen/zimu 2023., gdje su predimenzionirane jakne od brušene kože pružale zemljani kontrast uštirkanim, bijelim mini i midi suknjama.

Ta kolekcija pokrenula je niz interpretacija, a danas su jakne od brušene kože prisutne posvuda, u raznim stilovima.

Jakna od brušene kože savršen je komad za prijelazno razdoblje. Lako se kombinira s ljetnom haljinom, a jednako dobro funkcionira kao gornji sloj koji nadopunjuje zimske komade poput pulovera i traperica ili midi suknje i košulje. I ono najbolje - s vremenom, jakna od brušene kože postaje sve bolja.

Blejzer, H&M, 54.99 eura
Jakna, Zalando, 251 euro
Bomber jakna, Zara, 39.95 eura
Kožna jakna, Mango, 119.99 eura (u dolasku)
Jakna, COS, 550 eura
Jakna Prada, MyTheresa, 4500 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.