Plastični kirurg otkriva pristupačne proizvode za održavanje kože mladolikom

Foto/Screenshot: TikTok/cultbeauty.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

RETINOL je ključni sastojak u borbi protiv znakova starenja kože, kao što su bore, gubitak elastičnosti i hiperpigmentacija. Ovaj oblik vitamina A potiče proizvodnju kolagena, poboljšava teksturu kože te smanjuje fine linije i oštećenja od sunca.

Prema plastičnom kirurgu Christopheru Costi, retinol je izuzetno moćan. Potiče bržu izmjenu stanica kože, čime se uklanjaju mrtve stanice i otkriva zdravija, sjajnija koža. Dodatno, retinol povećava debljinu i elastičnost kože te smanjuje proizvodnju melanina, što je korisno za osobe s hiperpigmentacijom.

@ksfbeauty.sg Looking to try a retinol? Cerave has got you covered with their Resurfacing Retinol Serum with ceramides, niacinamide and licorice root extract. #cerave #retinol #skincare #skincare101 #skincaretips #skincaresg #tiktoksg ♬ original sound - Lofi_lyrics - uppbeatvault

Važno je napomenuti da može biti iritantan za kožu, posebno ako se koristi prečesto ili u visokim koncentracijama. Preporučuje se početi s primjenom samo jednom svakih nekoliko dana kako bi se koža postupno navikla. Uobičajene nuspojave uključuju crvenilo, svrbež ili peckanje, ali bi se trebale smanjiti nakon prilagodbe kože.

Što se tiče dostupnosti, proizvodi s retinolom mogu biti pristupačni. Na primjer, The Ordinary i CeraVe nude serume s retinolom po pristupačnoj cijeni. 

The Ordinary Retinol Serum 0.5% in Squalane 30 ml, 9.60 eura
CeraVe Resurfacing Retinol Serum 30 ml, 25.90 eura

Iako retinol nudi značajne prednosti u njezi kože, važno je koristiti ga pažljivo i po preporukama doktora kako biste postigli najbolje rezultate bez nepotrebnih rizika za kožu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.