Ovo je jedan od trenutno najvrućih trendova kada su u pitanju parfemi

Foto: niche-beauty.com/ellisbrooklyn.com/dsanddurga.com/byrosiejane.com/ralphlaurenfragrances.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

ANANAS je odavno simbol ljeta i toplijih mjeseci, ali je bio nepravedno zanemaren kada su u pitanju mirisi. No to se sada mijenja.

Ovo tropsko voće postalo je zvijezda najnovijih lansiranja renomiranih brendova poput Ellis Brooklyn, Pacifica, D.S. & Durga i By/Rosie Jane, a svoje mjesto našao je i u novom kolonjskom mirisu Polo Ralph Lauren.

Bee Shapiro, osnivačica i izvršna direktorica Ellis Brooklyn, naglašava kako je ananas "ukusan, sočan i zabavan", prenosi Harper's Bazzar. U najnovijem parfemu brenda Miami Nectar spojene su note ružičastog ananasa s kokosovom vodom, đurđicom i vanilijom, stvarajući pravu mješavinu tropskog i sofisticiranog.

Ananas je svestrana nota i ne mora nužno evocirati tropski ugođaj

S druge strane, David Moltz, osnivač brenda D.S. & Durga, koristi ananas u kombinaciji s amberom i duhanom u parfemu Black Magenta, koji evocira atmosferu divlje noći u New Yorku, daleko od plaža i tropskog ugođaja.

Rosie Jane Johnston, osnivačica By/Rosie Jane, svojim novim mirisom Missy predstavlja ananas u sasvim drugačijem svjetlu. Missy je kreiran da oponaša miris kože nakon dana provedenog pored bazena, a kombinacija ananasa s kokosom, mošusom i mandarinom nudi delikatnu, gotovo neprimjetnu slatkoću.

Ovi primjeri pokazuju da ananas može biti sofisticiran i svestran sastojak u parfemima, privlačan svim generacijama i ukusima. Njegova neočekivana elegancija i svježina unose dašak inovacije u svijet mirisa, čineći ga nezaobilaznim izborom za ovu ljetnu sezonu, ali i one nadolazeće.

*Klikom na proizvod bit ćete preusmjereni na stranicu brenda ili trgovinu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.