Samsonite predstavio inovativnu jaknu. Ljudi su oduševljeni: "Genijalno"

Foto: Instagram/samsonite.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

SAMSONITE je udružio snage s dizajnericom Nicole McLaughlin, poznatom po kreativnom recikliranju, kako bi stvorio jedinstvenu jaknu izrađenu od četiri EcoDiver ruksaka. 

Jakna je izrađena od vodootporne tkanine, s mogućnošću skidanja i prilagođavanja rukava i ovratnika. Brojni džepovi dodaju praktičnost, a dizajn uspješno spaja moderan stil s funkcionalnošću.

"Ultimativna jakna za putovanja"

Za McLaughlin je ovaj projekt bio logičan izbor. "Samsoniteove proizvode obožavam već godinama", izjavila je za Highsnobiety, dodavši kako su je za projekt inspirirali održivi materijali i živopisne boje EcoDiver ruksaka. "Ruksaci su napravljeni od recikliranog PET-a i vodootpornih tkanina, što me oduševilo i motiviralo da ih pretvorim u multifunkcionalnu jaknu."

Samsonite EcoDiver ruksak koji je poslužio za izradu jakne, Maras, 162 eura

McLaughlin objašnjava da je najveći izazov bio pravilno rasporediti torbe i džepove kako bi bili što funkcionalniji. S obzirom na to da je željela modularni dizajn, osmislila je rukave i ovratnik koji se lako skidaju s pomoću zatvarača, omogućivši tako prilagodljivost jakne različitim potrebama.

Rezultat je odjevni komad koji je istovremeno moderan i vrlo praktičan, s pažljivo raspoređenim džepovima i prostorima za pohranu. McLaughlin ga je osmislila kao "ultimativnu jaknu za putovanja", savršenu za prolazak kroz sigurnosne kontrole i organizaciju svih potrebnih stvari tijekom putovanja.

Samsonite je ovu jedinstvenu jaknu poklanjao putem svog Instagram profila, a zasad nema dodatnih informacija o tome hoće li, kada i po kojoj cijeni biti dostupna za kupnju. Moguće je da se radi samo o jednokratnom projektu.

Mnogima se ova jakna svidjela. "Ovo je nevjerojatno", "Genijalno", "Suradnja stoljeća", "Trebam ju za let Ryanairom", "Nikada ne mogu imati dovoljno džepova. Ova jakna je lijepa, funkcionalna,a volim žutu boju", "Moje dvije omiljene stvari spojene - ruksak i jakna", "Ruke bi mi bile uvijek slobodne."

Nicole McLaughlin jedna je od najtraženijih modnih dizajnerica

Nicole McLaughlin, koja trenutno živi u Boulderu u Coloradu, jedna je od najtraženijih dizajnerica u modnoj industriji, poznata po inovativnim suradnjama s brendovima tenisica. Radila je s poznatim imenima, uključujući Crocs, Reebok, Diemme, Vans i HOKA, kao i s Russell Athletic, JanSport i Arc'Teryx.

McLaughlin je poznata po tome što svakodnevne predmete pretvara u nosivu umjetnost, kombinirajući održivost i funkcionalnost. Njezin rad pomiče granice mode, ističući važnost ekološkog dizajna i kreativnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.