Testirali smo uređaj iz Lidla koji istovremeno suši i pegla. Evo dojmova

Foto: Index

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PEGLANJE je za mnoge dosadan i naporan kućanski posao. Listajući Lidlov katalog, naišla sam na uređaj koji obećava da olakšava ovaj zadatak - CLEANmaxx shirt & blouse ironer. Budući da mrzim peglanje, a cijena od 49.99 eura mi se činila prihvatljivom za potencijalno revolucionarni kućanski aparat, odlučila sam mu dati šansu.

Lidl je ovaj uređaj imao u ponudi već prije nekoliko godina, a i tada je privukao veliku pažnju na društvenim mrežama. Ispod jedne objave iz 2020. godine skupio je gotovo 2000 komentara. Oduševljene reakcije korisnica posebno su me zaintrigirale, a jedna od njih je napisala: "Kupljeno!! Isprobano!! Odlična stvar!!!" Takvi komentari dodatno su me uvjerili da vrijedi isprobati ovaj uređaj.

CLEANmaxx predstavljen je kao inovativno pomagalo za peglanje košulja i bluza bez upotrebe klasičnog glačala. Uređaj je namijenjen za peglanje košulja, majica, bluza, topova i vesti. Dolazi u nekoliko dijelova, ali sastavljanje je vrlo jednostavno - meni je trebalo svega 5 minuta uz praćenje uputa.

Uređaj nakon sastavljanja
Balon pričvršćen preko vješalice za peglanje

Za sušenje i peglanje majice kratkih rukava trebalo mu je oko 10 minuta

Za prvi test odabrala sam majicu kratkih rukava koja je tek bila izvađena iz veš-mašine. Najveći izazov bio je pravilno namjestiti odjeću na balon (dio koji ide preko vješalice za peglanje). No kad sam namjestila majicu prema uputama, pustila sam uređaj da radi.

Uređaj nije previše bučan, čuje se samo zujanje ventilatora, kao kod fena. Za sušenje i peglanje majice kratkih rukava trebalo mu je oko 10 minuta. Za to vrijeme mogla sam se posvetiti drugim poslovima, što je definitivno plus. Rezultat me ugodno iznenadio - majica je bila potpuno suha, bez vidljivih nabora i spremna za nošenje. 

Majica prije peglanja i sušenja
Majica u procesu peglanja i sušenja
Majica poslije peglanja i sušenja

Testirala sam uređaj i na zahtjevnijem komadu odjeće

Ohrabrena prvim uspjehom, odlučila sam testirati uređaj na zahtjevnijem komadu odjeće - košulji. Namještanje košulje pokazalo se nešto složenijim. Trebalo je pažljivo provući rukave kroz balon i zakopčati dugmad, što je zahtijevalo malo više vremena. Kad sam uspjela pravilno namjestiti košulju, pustila sam uređaj da radi. Ovaj put proces je trajao oko 15 minuta.

Rezultat je opet bio vrlo dobar. Košulja je izašla suha i gotovo potpuno ispeglana, s tek nekoliko sitnih nabora oko dugmadi i šavova. Najveći problem bio je s rukavima, koji su ostali najlošije ispeglani. Na donjem dijelu košulje pojavile su se dvije vidljive crte, koje sam ipak morala proći klasičnom peglom. Iako nije bilo savršeno kao ručno peglanje, za većinu svakodnevnih prilika bilo je i više nego zadovoljavajuće.

Košulja prije peglanja i sušenja
Košulja poslije peglanja i sušenja

Za kraj sam odlučila isprobati kako se uređaj nosi sa suhom majicom. Proces je bio sličan kao i s mokrom odjećom, ali je trajao kraće, oko 7-8 minuta. Majica je bila dobro ispeglana iako mi se čini da uređaj ipak bolje funkcionira s vlažnom odjećom.

Majica prije peglanja
Majica u procesu peglanja
Majica poslije peglanja

Ima svoje prednosti i mane

Ovaj uređaj pokazao se posebno korisnim u nekoliko specifičnih situacija. Prvo, ako ste tek oprali neki komad odjeće i treba vam biti odmah suh i spreman za nošenje, ovo će vam poslužiti. Umjesto da gubite vrijeme sušeći odjeću fenom ili čekajući da se osuši prirodno, možete je staviti na ovaj uređaj i dobiti ne samo suhu već i ispeglanu odjeću u 10-15 minuta.

 

Drugo, ako ste tip osobe koja drži neopeglanu odjeću na jednoj velikoj hrpi i svako jutro iz nje izvlačite ono što ćete nositi taj dan, ovaj uređaj mogao bi vam biti koristan. Umjesto da paničarite kad shvatite da vam je najdraža košulja zgužvana, možete je brzo ispeglati dok se spremate za posao.

Međutim, ovaj uređaj možda neće biti prikladan za svakoga. Ako ste osoba koja pegla svu odjeću čim se opere, vjerojatno ćete i dalje preferirati tradicionalno peglanje. U tom slučaju vrijeme koje biste potrošili na postavljanje svakog komada odjeće na CLEANmaxx moglo bi biti bolje iskorišteno za klasično peglanje.

Smatram ga korisnim dodatkom, ali ne može potpuno zamijeniti klasičnu peglu

Također, treba uzeti u obzir da je uređaj ograničen na određene vrste odjeće - majice, košulje i bluze. Za hlače, suknje i druge vrste odjeće i dalje ćete trebati klasičnu peglu. To znači da ovaj uređaj vjerojatno neće u potpunosti zamijeniti vašu tradicionalnu peglu, već će prije biti koristan dodatak vašoj kolekciji kućanskih aparata.

Što se tiče praktičnosti, uređaj nije prevelik, ali ipak zahtijeva određeni prostor za pohranu. Nema smisla sastavljati ga svaki put za samo jedan komad odjeće. Stoga ako živite u manjem prostoru, trebate razmisliti o tome gdje ćete ga smjestiti.

Ja sam nastavila upotrebljavati CLEANmaxx, prvenstveno za majice, a posebno mi dobro dođe kad sam u stisci s vremenom. Smatram ga korisnim dodatkom u kućanstvu, ali ne i potpunom zamjenom za klasičnu peglu.

Sve u svemu, ovo je zanimljivi uređaj koji može olakšati svakodnevicu, posebno ako ne volite peglanje. Nije savršen i ima svoja ograničenja, ali definitivno ima svoje mjesto u modernom kućanstvu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.