Borba za polufinale: Tucak uvjeren u prolaz, Talijani sanjaju osvetu za London

Foto: Hina

HRVATSKA vaterpolska reprezentacija u srijedu navečer na plivalištu Alfred Hajos u Budimpešti igra četvrtfinale Europskog prvenstva. Suparnik za prolazak među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta je Italija, od koje na EP-ima Hrvati nisu izgubili osam godina.

Hrvatska je četvrtfinale izborila kao treća u skupini B, Talijani su bili drugi u skupini A, iza Crne Gore, a ispred Grčke. Možda i najjača karika ovog Settebella je vratar Stefano Tempesti, a najbolji strijelac na ovom natjecanju im je Alex Giorgetti.
 
"Svi su zdravi i spremni"
 
"To nam je sad najvažnija utakmica na prvenstvu, a Italiju jako dobro poznajemo i uvjeren sam da možemo ih pobijediti", rekao je u najavi susreta hrvatski izbornik Ivica Tucak, uz informaciju: "Svi igrači su zdravi i spremni za četvrtfinale."
 
Za prolazak u polufinale trebat će i raspoloženi Josip Pavić na vratima, koji je pred ovaj okršaj poručio: "Talijane smo dobili u Zagrebu i Londonu, no i oni su nas u Šangaju. Očekuje nas neizvjesna utakmica, a šanse su nam podjednake. Igrali smo nedavno s njima na turniru u Grčkoj, a ovdje na Europskom igraju dobro i morat ćemo ih dobro proučiti."
 
"Glavni aduti su im Tempesti i Aicardi"
 
"Glavni su im aduti golman Tempesti te centar Aicardi no opasni su im i mladi igrači te vanjska linija. Nadam se podršci s tribina naših navijača koje još jednom pozivam da dođu i da budu uz nas", objasnio je Pavić koga se treba najviše čuvati u srijedu od 19 sati.
 
Tucak priželjkuje raspoloženog Mara Jokovića, najboljeg strijelca Hrvatske na ovom prvenstvu s 11 pogodaka, ali i jedinog iz ove reprezentacije koji igra u talijanskom prvenstvu, brani boje Pro Recca. Uzdanice su i ostali, ponajprije Sukno, Dobud, Lončar, Bušlje i Muslim, kao i spomenuti Pavić među vratnicama.
 
Statistika na strani Hrvatske
 
Dosad su ove dvije reprezentacije igrale međusobno 72 puta, Hrvatska ima 38 pobjeda, Italija 24, a deset puta su odigrali neodlučeno. Gol razlika 579:529 je na strani Hrvatske.
 
Gledajući samo oglede na EP-ima, Hrvatska je u osam ogleda upisala pet pobjeda, uz remi i dva poraza te gol razliku 58:53. Talijani su na kontinentalnoj smotri posljednji put nanijeli poraz Hrvatskoj 2006. u Beogradu.
 
Također, još žale za porazom u finalu Olimpijskih igara 2012. godine, otkrio je to i izbornik Alessandro Campagna, te poručio: "Bit će to četvrtfinale velikog nadmudrivanja, ali i sjajne tehnike."
 
Susret u Budimpešti na rasporedu je u 19 sati.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.