Index doznaje: CSKA bi doveo Ligu prvaka u Pulu

Foto: NK Istra 1961

MOSKOVSKI CSKA traži stadion na kojem bi mogao igrati utakmicu Lige prvaka protiv Viktorije Plzen 2. listopada, a Index doznaje kako su se Rusi raspitivali za stadion Aldo Drosina u Puli.

Veza je, naravno, bogati vlasnik Istre 1961 Mihail Ščeglov, čovjek s jakim poslovnim kontaktima u Rusiji, koji Moskovljanima može osigurati povoljne uvjete. Index doznaje kako su jutros trajali razgovori na relaciji Pula - Moskva - Zagreb, u kojem su se Rusi raspitivali o karakteristikama i mogućnostima stadiona Aldo Drosina. Ishod i detalji razgovora nam nisu poznati.

Ščeglov je nekoć bio član uprave Spartaka iz Moskve, dok je od 2004. do 2008. bio direktor Himkija s kojim je ušao u prvu ligu. U Poreč i Medulin navraćao je još tada na pripreme. Obogatio se na naftnom biznisu.

Direktor Istre potvrdio: "Rusi su zvali, čekamo odgovor HNS-a"

Nekoliko sati nakon objave Indexovog teksta, informaciju je potvrdio izvršni direktor Istre Neven Šprajcer, koji je za Glas Istre rekao: "Istina je, poslovni partneri Mihaila Ščeglova koji vode CSKA su zvali i pitali ima li pulski stadion UEFA licencu". Ima, ali ne onu koja vrijedi za Ligu prvaka. Pulski su prvoligaš obratio HNS-u koji ih je izvijestio kako će odgovor dobiti sutra (petak) u ranim popodnevnim satima.

"Ukoliko dobijemo potvrdan odgovor, vidjet ćemo hoće li u moskovskom klubu odlučiti da se taj susret igra u Puli", dodao je Šprajcer.

Pulski stadion otvoren je 2010. godine i jedan je od najmodernijih u Hrvatskoj, pa i šire. Mjesta na tribinama ima za desetak tisuća navijača. Prije dvije godine hrvatska reprezentacija ondje je ugostila Češku u prijateljskoj utakmici.

Česi niti ne znaju kamo putuju na utakmicu

CSKA, čiji se stadion posljednjih godina obnavlja i trebao bi biti otvoren 2015., pokušava srediti domaćinstvo u domovini, ali Arena Khimki ima problema s travnjakom, koje UEFA ne može tolerirati, dok rezervna opcija u Krasnodaru otpada zbog utakmice Kubana dan kasnije, a ostali stadioni ne ispunjavaju sve uvjete. Ruski mediji navode kako postoji opcija da se utakmica odigra na neutralnom terenu negdje u Europi, što ne bi bio prvi takav slučaj.

U isto vrijeme iz Češke je stigla šokantna vijest kako u Plzenu uopće ne znaju za probleme sa stadionom niti gdje bi trebali putovati na gostovanje.

Interfax javlja kako je Moskovljanima utočište ponudio Rostov, ali ništa ne ide bez blagoslova UEFA-e. Odluka se očekuje do kraja dana ili u petak ujutro, tvrde ruski izvori. Prema posljednjim informacijama moguća je i zamjena domaćinstva, pa da prvo Rusi gostuju kod Viktorije, a tek kasnije igraju u Rusiji.

CSKA Moskva je Ligu prvaka otvorio porazom kod aktualnog prvaka Bayerna. U skupini je još i Manchester City.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.