Jose Aldo obranio naslov nakon jedne od najboljih borbi godine

Screenshot (Youtube)

JOSE ALDO je uspio zadržati pojas UFC-ovog prvaka u Brazilu, nakon što je savladao Chada Mendesa u glavnoj borbi UFC 179 eventa. Prvak je slavio sudačkom odlukom, nakon pet fantastičnih rundi. Phil Davis je naprosto razbacao Glovera Teixeiru, a Fabio Maldonado je dokazao zašto bi mu nadimak trebao biti ranjena zvijer. Neil Magny je izjednačio UFC-ov rekord nakon izuzetnog nastupa.

Fantastičnu borbu su jutros odradili Jose Aldo i Chad Mendes, koji su pokazali kako treba izgledati borba za naslov UFC-ovog prvaka. Iako je Aldo na kraju slavio, dokazavši da je bolji borac, Mendes je također oduševio i nema mu se što prigovoriti. Nakon pet rundi preokreta i nevjerojatnih udaraca, suci su se složili kako su četiri ipak pripale Aldu.

A kako je sve krenulo, ovaj scenarij se činio realan. Aldo je, nakon tri minute ispitivanja snaga, posljednje dvije minute prve runde došao čak i blizu završetka, no Mendes je izdržao. Amerikanac se stigao oporaviti te u drugu rundu uči odlučan, no tijekom tih pet minuta je ipak bilo manje akcije nego u prvoj rundi i teško se može reći kome je ta runda trebala pripasti.

Treća je runda zato oduševila. Prvo je Mendes doveo Alda u probleme sjajnim aperkatom, no prvak se uspio oporaviti, da bi nakon toga on Mendesa također pogodio i još dva puta stvorio dojam da bi mogao završiti borbu, no bez uspjeha. Chad je bio izuzetno čvrst, a odmor mu je ponovno dao dodatnu snagu i motiv te je u četvrtoj rundi pružio najviše i može se reći da je ta runda pripala njemu.

Posljednja runda nije donijela tempo kakvom se publika nadala. Kao da su oba borca smatrala da imaju po dvije runde te su čekali priliku, koja ipak nije došla, a u takvom pristupu, Aldova brzina je prvaku donijela par izuzetno dobrih udaraca, koje su suci sigurno bodovali. Na kraju, jednoglasna odluka pripala je Aldu, koji je tako ostavio pojas u Brazilu, a nakon borbe su oba borca pokazali, kroz svoje izjave, ogromnu količinu međusobnog respekta.

Phil Davis je, u sunaslovnoj borbi, jednostavno briljirao. Kroz 15 minuta je apsolutno izdominirao Glovera Teixeiru, koje je uspio uputiti samo 14 udaraca. Davis je upisao devet rušenja, a statistika kaže da je čak pola vremena imao potpuno kontrolu nad svojim protivnika. Veliki povratak Davisa te dodatni pad za posljednjeg izazivača, koji se možda i nepovratno udaljio od nove prilike za osvajanje pojasa.

Ranjena zvijer je također još jednom pokazala koliko je opasna u slučaju Fabia Maldonada. Nakon prve runde, u kojoj ga je nizozemski udarač Hans Stringer jednostavno prebio, Maldonado je napravio ono po čemu je poznat. Druga je runda započela slično, Stringer je nastavio mlatiti Maldonada, a onda je Brazilac "kliknuo". Krenuo je luđački, čak i zatekao Stringera, koji nije imao odgovor te je, nakon serije udaraca, krajem runde završio nokautiran.

Darren Elkins je do nove pobjede došao jednom konfuzno podijeljenom odlukom (27-30, 30-27, 30-27) protiv Lucasa Martinsa, u borbi gdje je potpuno dominirao i UFC će se morati pitati koju je borbu gledao sudac što je sve tri runde dao Brazilcu. Beneil Dariush je autor najvećeg iznenađenja dana, svojom pobjedom protiv Carlosa Diega Ferreira. Talentiranog Brazilca je savladao odlukom u kojoj su mu pripale sve tri runde.

Uvodni program je zatvorila borba Williama Macaria i Neila Magnya, koji je pobjedom postao tek drugi čovjek u povijesti UFC-a sa skorom 5-0 unutar jedne kalendarske godine. Magny je uspio kontrolirati brzinu Macaria, koji, s druge strane, nije našao odgovor na Magnyev raspon, a borba je završena nokautom u trećoj rundi.

Do vrijednih pobjeda prekidima došli su i Yan Cabral, Wilson Reis, Gilbert Burns i Tony Martin, dok je Andre Fili odlukom savladao Felipea Arantesa. Scott Jorgensen je novi porazom pred izlaznim vratima organizacije, kao i Fabricio Camoes, koji je poražen treći put u nizu.

UFC 179 - rezultati:

Jose Aldo def. Chad Mendes - jednoglasna sudačka odluka
Phil Davis def. Glover Teixeira - jednoglasna sudačka odluka
Fábio Maldonado def. Hans Stringer - TKO (R2, 4:06)
Darren Elkins def. Lucas Martins - podijeljena sudačka odluka
Lightweight Beneil Dariush def. Carlos Diego Ferreira - jednoglasna sudačka odluka

Neil Magny def. William Macario - TKO (R3, 2:40)
Yan Cabral def. Naoyuki Kotani - SUB (R1, 3:06)
Wilson Reis def. Scott Jorgensen - SUB (R1, 3:28)
Andre Fili def. Felipe Arantes - jednoglasna sudačka odluka

Gilbert Burns def. Christos Giagos - SUB (R1, 4:57)
Tony Martin def. Fabrício Camões - SUB (R1, 4:16)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.