Ljubičić: Žao mi je što nisam uzeo Grand Slam, ali Federer i Nadal bili su prejaki

IVAN LJUBIČIĆ rekao je zbogom profesionalnom tenisu jučerašnjim porazom u 1. kolu ATP-a u Monte Carlu od Ivana Dodiga. Oproštaj je bio dirljiv, no emocije su se ipak stišale dan nakon što je reket 'objesio o klin'.

> Federer: Sretan sam što sam igrao u vrijeme Ljubičića; Đoković: Bio mi je učitelj

Ljubičićev trnovit put do vrha svjetskog tenisa

> Nakon 14 godina na Touru, Ivan Ljubičić završio karijeru: "Nisam očekivao toliko emocija"

''Dan kasnije dojmovi su se slegli, ali definitivno je to bilo za mene nezaboravno iskustvo'', rekao je Ljubičić u razgovoru za Media servis i nastavio.

''Tužan nisam, opušten sam, jer to nije odluka od jučer. Emocije su izašle van, 20 godina teniske karijere je završilo. Sretan sam zbog svega što sam napravio. Nisam očekivao takve uspjehe''.

Olimpijska medalja, Davis Cup, treće mjesto i Indian Wells najsvjetliji trenuci karijere

Napravio je dosta toga, no najviše je ponosan, kaže, na četiri stvari...

''Olimpijska medalja, osvajanje Davis Cupa, treće mjesto na ATP ljestvici i osvajanje Mastersa u Indian Wellsu. Također ponosan sam i na to što sam šest godina bio predstavnik igrača u ATP-u''.

Žali li ipak za nečim?

''Nema puno toga, ostao je Grand Slam, no to je bilo nerealno očekivati. Najbolji tenis igrao sam 2005. i 2006., a tada je dominacija Federera i Nadala ipak bila prevelika. Nisam bio ni blizu osvajanju Grand Slama. Možda sam na Australian Open 2006. imao malu šansu, ali objektivno vjerujem da sam izvukao maksimum''.

Najveći rezultat na Grand Slamovima ipak je polufinale Roland Garrosa 2006.

''Je, to je najveći rezultat, ali sam tada imao manje šanse u polufinalu protiv Nadala i eventualno u finalu protiv Federera, nego iste godine u Australiji kad sam u izgubio u četvrtfinalu od Bagdhatisa. Da sam prošao išao bih u polufinalu na Nalbandiana kojeg sam dobivao redovno, a finale bih igrao s Federerom koji je bio u nešto slabijoj formi. Da, polufinale u Roland Garrosu je najbolji rezultat na Grand Slamovima no, najbolju šansu sam propustio te godine na Australian Openu''.

Za kraj Ljubo nam je otkrio s kim se najbolje slagao na Touru, a tko mu baš i nije bio drag...

''Roger Federer mi je najdraži, najveći prijatelj i najveći igrač svih vremena, nema tu dvojbi. Igrač s kojim sam imao najviše teniskih problema je David Ferrer. On mi je najmanje odgovarao i s njim mi je bilo izrazito teško igrati'', zaključio je Ljubo kojem još samo možemo reći veliko 'Hvala' za sve što je učinio za hrvatski tenis...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.