Rakitić: Barcelona nisu samo Neymar, Suarez i Messi, trebamo biti momčad

Foto: FC Barcelona

IVAN RAKITIĆ priprema se s Barcelonom za novu sezonu, dolazak u katalonskog velikana veliki je izazov za hrvatskog veznjaka, a jedan od najboljih igrača Seville prošle sezone pred početak prvenstva dao je intervju katalonskom dnevnom listu Mundo Deportivo.
 
Za početak, oduševila ga je veličina Barcelone kao kluba: "Ovdje je sve veće, puno je više ljudi u klubu. Navijači čekaju pred našim trening kampom, čekali su me ispred hotela u kojem sam odsjeo."
"Što se tiče momčadi, najvažnije mi je da su me svi igrači u svlačionici dočekali kao obitelj, kao da sam ovdje već dugo vremena. To mi puno znači", dodao je Rakitić i nastavio o visini postavljene ljestvice za iduću sezonu.
 
"Vjerujem da sam sazrio za ovakvu razinu"
 
"Nakon tri godine za Sevillu vjerujem da sam sazrio za ovakvu razinu. Veliki sam profesionalac, tako da vam neću ponuditi puno vijesti izvan terena", njegova je poruka španjolskim novinarima, a osvrnuo se i na rad pod Luisom Enriqueom.
 
"Sve je jasno,  radimo do najsitnijeg detalja, uči nas da je svako dodavanje važno. Nema sumnje da je pravi trener i profesionalac. Inzistira na što većem posjedu lopte, na pritisku. Uvijek možete izgubiti loptu, ali morate odmah napraviti pritisak. Dobro nam prenosi svoje ideje."
 
"I mi možemo igrati zastrašujuće kao Real"
 
Nije ga strah Real Madrida, niti nakon sjajnog ulaska europskih prvaka u novu sezonu pobjedom u europskom Superkupu: "Poštujem svakoga, ali želim razgovarati samo o mojoj ekipi. I mi možemo igrati zastrašujuće, zato treniramo svaki dan. Normalno je da postoji suparništvo između velikih klubova, ali moramo razmišljati samo o sebi. Imamo najbolje igrače na svijetu."
 
Želi ove sezone imati još bolju statistiku nego lani, kad je zabio 12 golova, no ističe: "želim popraviti brojke ,ali najvažnije je igrati. Ne mogu reći da ću igrati kao Messi, ili da ću izbjegavati uklizavanja kao Iniesta. Oni koji me poznaju iz Seville, znaju da imam svoju igru."
 
Divi se stilu Roberta Prosinečkog
 
Ispred sebe će imati atomski napad u vidu Messija, Neymara i Suareza. "Barcelona nisu samo njih trojica. Važno je imati dobre igrače, ali je još važnije biti obitelj. Dva, tri igrača ne mogu sami pobjeđivati. Treba biti momčad", ističe hrvatski reprezentativac.
 
Po dolasku je naišao na usporedbe s Berndom Schusterom, koje mu imponiraju, ali on sam je spomenuo jednog drugog bivšeg igrača Blaugrane kao uzora. "Oduvijek mi se najviše sviđao stil Roberta Prosinečkog. Bio mi je trener u reprezentaciji i puno sam naučio od njega. Bilo mu je nemoguće oduzeti loptu, imali smo trening, išli agresivno na njega, ali nismo mu ništa mogli napraviti. Impresivan je", zaključio je Rakitić.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.