Alžirsku boksačicu koju optužuju da je muškarac vodi bivši Hrgovićev trener

Foto: EPA

ALŽIRKA Imane Khelif (25), jedna od dviju boksačica na Olimpijskim igrama koje se optužuje da su muškarci, prošla je u osminu finala turnira do 66 kilograma. Nakon pola minute borbu joj je predala Talijanka Angela Carini (25). Alžirka, koja je izbačena s posljednjeg Svjetskog prvenstva, žestoko je udarila Talijanku, nakon čega je Talijanka Carini tražila da joj se popravi zaštitna kaciga.

Potom je Khelif još jednom žestoko udarila Carini. Talijanka je nakon tog udarca otišla u svoj kut i zatražila prekid borbe. Njezin trener je potom signalizirao da se borba prekine. Khelif je prolaskom dalje ponovno dospjela pod pažnju svjetske javnosti.

Radi s Hrgovićevim trenerom

Njezin nastup na Olimpijskim igrama je sporan jer je prošle godine suspendirana sa Svjetskog prvenstva nakon određenih medicinskih testova koje provodi Međunarodna boksačka organizacija (IBA). Međutim IBA ne smije objavljivati nalaze medicinskih pregleda pa nigdje nije potvrđeno da Khelif ima muške XY kromosome, već se pretpostavlja da ima prirodno povišenu razinu testosterona.

Tome u prilog ide činjenica da dolazi iz muslimanske zemlje u kojoj je promjena spola zakonom zabranjena i ima podršku tamošnjeg Saveza. U Alžiru joj je omogućena i suradnja s jednim od najcjenjenijih trenera u svijetu boksa.

Radi se o Kubancu Pedru Diazu, prvom poznatijem treneru našeg boksača i olimpijca Filipa Hrgovića u njegovoj profesionalnoj karijeri. Upravo je pod mentorstvom Diaza Hrgović ušao u najboljih 10 boksača svijeta, a Kubanac će sada do vrha pokušati odvesti Imane Khelif.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.