Ancelotti: Luka? Najbolji u derbiju. Protiv Atletica je igrao na najvišoj razini

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ (39) odigrao je sjajno za Real u gradskom derbiju kod Atletica (1:1) u osmom kolu La Lige u nedjelju. To je nekoliko dana kasnije istaknuo Carlo Ancelotti, pred večerašnju utakmicu Lige prvaka kod Lillea. "Luka je protiv Atletica odigrao na jako visokoj razini. Za mene je bio naš najbolji igrač u derbiju."

Ozljede igrača iz udarne momčadi natjerale su Ancelottija da mu četvrti put od deset utakmica ove sezone da mjesto u prvih 11. Realov kapetan mu je itekako uzvratio na povjerenju.

Grafika: Sofascore

Za 85 minuta u igri imao je 72 dodira s loptom. Dao je tri ključna dodavanja, najviše na utakmici, četiri puta je vratio loptu te je isporučio svih pet dugih lopti. No Modrić je najviše impresionirao drugim savršenim učinkom. Svih 58 dodavanja na utakmici mu je bilo precizno, što je jedinstveni pothvat ove sezone u najjačim ligama.

Naime, Modrić je učinkom protiv Realovog gradskog rivala postao jedini igrač u ligama Petice ove sezone koji je imao savršen dodavački skor, a da je više od 40 puta pokušao dodati loptu. Ovaj Modrićev podvig tim je veći jer je ostvaren u velikom derbiju, protiv jedne od najboljih momčadi Španjolske i Europe.

Opta dodaje da je Modrić s 58 uspješnih dodavanja postavio svoj rekord u 367 utakmica La Lige koje je dosad odigrao te da je to rekord igrača Reala u derbijima protiv Atletica od najmanje sezone 2005./06.

"Njegov nepogrešivi pas vanjskom nastavlja impresionirati"

Vodeći španjolski sportski mediji hvale Modrića. Marca ističe da je u drugom poluvremenu ostvario ogroman skoku u odnosu na prvo. Uostalom, na kraju poluvremena ga je ocijenila jedva prolaznom šesticom, a na kraju utakmice daleko boljom osmicom.

Toliko je u Realu, osim Modrića, dobio još samo Valverde: "Hrvat je kapetan i mozak Reala. Odigrao je veliku utakmicu. Puno je pomogao Tchouameniju i u drugom poluvremenu bio je igrač odluke. Njegov nepogrešivi pas vanjskom nastavlja impresionirati i sada kada je napunio 39. Nedodirljiva preciznost, 100-postotna točnost Hrvata."

"Modrić je još uvijek sila i to je dokazao"

As piše: "Modrić dokazuje da je spreman igrati više. U prvom poluvremenu teško je nalazio ritam, ali se dizao kako je vrijeme prolazilo. Ključan je bio kod prekida koji je donio Realov gol. Modrić je još uvijek sila i to je dokazao. Imao je savršenu partiju s loptom, 58 dodavanja od isto toliko pokušaja."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.