Anđela Mužinić Vincetić osvojila je zlato na Paraolimpijskim igrama

Foto: Hrvatski paraolimpijski odbor

NAJBOLJA hrvatska parastolnotenisačica Anđela Mužinić Vincetić (31) osvojila je zlatnu medalju na Paraolimpijskim igrama. U finalu je u dramatičnom meču pobijedila Joon Yiju iz Južne Koreje 3:2 u setovima (11:7, 11:8, 10:12, 10:12, 13:11). Hrvatska parastolnotenisačica povela je 2:0 u setovima, ali Južnokorejka je vratila i izjednačila na 2:2. U petom setu, koji je trajao 14 minuta, hrvatska paraolimpijka uspjela je pobijediti 13:11 i tako uzeti zlatnu medalju.

Ovo je njezina treća paraolimpijska medalja u karijeri jer je na posljednjim Igrama u Tokiju osvojila brončanu medalju, a prije toga u Riju srebrnu u ekipnoj konkurenciji. Ujedno, to je 28. medalja hrvatskih sportaša na ljetnim paraolimpijskim igrama, pri čemu šesto zlato, uz osam srebrnih i 14 brončanih medalja.

Stigla je do najvećeg pojedinačnog uspjeha u karijeri

To je najveći pojedinačni uspjeh u karijeri za 31-godišnju Mužinić Vincetić, koja je dosad osvojila pojedinačne medalje na svim natjecanjima osim na Paraolimpijskim igrama. U Pariz je stigla kao aktualna europska prvakinja, dok je na svjetskim prvenstvima osvojila srebro u Granadi 2022. i broncu u Laškom 2018.

Samim ulaskom u polufinale bila je osigurala minimalno brončanu medalju, a tada je izjavila: "Iz Rija i Tokija vratili smo se s ekipnim medaljama, ovo je moja prva pojedinačna medalja. Došlo je i moje vrijeme nakon godina i godina rada i treniranja."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.