ANKETA Treba li se Hrgović umiroviti nakon poraza od Duboisa?

Foto: Profimedia

FILIP HRGOVIĆ poražen je u borbi karijere protiv Daniela Duboisa, meču za privremeni teškaški pojas po IBF-u. Sudac je nakon konzultacije s liječnikom prekinuo borbu u osmoj rundi zbog posjeklina na Hrgovićevom licu. Dubois (26) je ovom pobjedom postao IBF-ov privremeni svjetski prvak, dok 31-godišnjem Hrgoviću prvi poraz u profesionalnoj karijeri predstavlja težak udarac u lovu na vrh teške kategorije.

Hrgović je u ovu borbu ušao kao izraziti favorit te se nadao pobjedi, kojom bi postao privremeni prvak po IBF-u, koji bi mu s vremenom možda dodijelio i pravi pojas jer još uvijek postoji mogućnost da IBF-ov pojas bude oduzet Oleksandru Usiku. Isto tako, najavljivalo se da pobjedniku ovog meča slijedi dvoboj s Anthonyjem Joshuom.

Hrgović je najavio da će se umiroviti ako ne pobijedi Duboisa. Treba li to učiniti?

Jasno je da su svi ti planovi Hrgoviću sada propali. Hrvatski boksač uoči meča s Duboisom bio je toliko uvjeren u pobjedu da je u više navrata čak najavio da će se umiroviti ako izgubi. U travnju je tako Hrgović rekao:

"Poraz u ovom meču bi me uništio jer već godinama tražim ovakav meč. Napokon sam dobio priliku i izgubim li ovaj meč, umirovit ću se. Mislim da sam najbolji na svijetu, da mogu pobijediti bilo koga. Izgubim li od jebenog Duboisa, očito nisam ni blizu toga i umirovit ću se ako se to dogodi."

Početkom svibnja Hrgović je to ponovio: "Ako me Dubois pobijedi, umirovit ću se. Zašto? Jer očekujem puno od sebe, vjerujem da sam najbolji. Dubois nije vrhunski borac i, ako ne pobijedim, to znači da nisam dobar kao što mislim da jesam."

Stoga vas i mi u anketi pitamo: Treba li Hrgović poštovati svoju riječ? Je li ovim porazom izgubio šanse da ispuni svoje ciljeve ili i dalje ima što pokazati u teškoj kategoriji?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.