Arber Hoxha promijenio reprezentaciju. Igrat će protiv Hrvatske na Euru?

Foto: Pixsell

ARBER HOXHA, 25-godišnji krilni napadač Dinama, pozvan je u reprezentaciju Albanije za prijateljske utakmice protiv Čilea i Švedske koje se igraju u narednoj reprezentativnoj stanci. To je za Hoxhu nešto sasvim novo. Igrač rođen u njemačkom Heidelbergu je, naime, dosad imao tri nastupa za drugu reprezentaciju - Kosovo.

No, s obzirom na to kako je za Kosovare igrao samo u prijateljskim susretima, još uvijek može zaigrati za drugu reprezentaciju za koju ima pravo. Sad je odlučio iskoristiti to pravo i donijeti konačnu odluku oko toga čije boje će predstavljati. Veliki motiv mu je i činjenica da se Albanija plasirala na Europsko prvenstvo.

Igrat će protiv Hrvatske?

Albanija je u skupini s Hrvatskom, što znači da će Dinamov igrač imati šansu zaigrati protiv reprezentacije države u kojoj radi. Uz te dvije ekipe, u skupini su još i Španjolska te Italija. Utakmica između Albanije i Hrvatske na rasporedu je 19. lipnja u Hamburgu, a to će biti drugo kolo skupine.

Hoxha je ove zime stigao u Dinamo iz Slaven Belupa. Prvak Hrvatske je platio Slavenu odštetu od milijun eura uz 15% od sljedećeg transfera te se odrekao postotka budućeg transfera koji je trebao imati za Mateja Šakotu, svog bivšeg igrača koji trenutno nastupa za Slaven. 

Jakirović je još na jesen radio pritisak na upravu da mu dovede "rakete", brze i okomite igrače koji mogu igrati tranzicijski nogomet, a baš je Hoxha bio jedan od prioriteta za njega. Za Plave je dosad odigrao 12 utakmica te ima po jedan gol i asistenciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.