Armada prigodnom bakljadom odala počast žrtvama Vukovara

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

PLAMEN 32 baklje koje su držali članovi Armade večeras je obasjao Most hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Tako je prigodno obilježeno sjećanje na 32. godišnjicu žrtve Vukovara koju je podnio za slobodu Hrvatske. "Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježili smo večeras u četvrtak 16. studenog, jer sutra je dan kad veliki broj ljudi iz našeg kraja putuje u Vukovar.

Kako se to činilo i nekih prijašnjih godina, organizirali smo se u dvije simbolične povorke sjećanja, ali ne na način da se dijelimo, nego da obuhvatimo većinu segmenta koje sjećanje na jedan tako značajan događaj mora obuhvatiti. Povorke su naime krenule iz Vukovarske ulice i iz Prve hrvatske sušačke gimnazije te su se spojile na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata gdje smo iskazali pijetet prema smrtno stradalim hrvatskim braniteljima", rekao je za Novi List Marko Žuža, predsjednik  ZUDR-PGŽ.

Ispred spomenika na Mostu branitelja vijence su položili Udruga roditelja i udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, ZUDR PGŽ, Ministarstva branitelja, Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Armade, dodaje Novi list.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.