As: Skandal u Albaniji. Euro je paralizirao zemlju

Foto: Profimedia

ALBANIJA je u skupini B zajedno s Hrvatskom, Italijom i Španjolskom. Albanci Euro otvaraju u subotu od 21 sat utakmicom protiv Italije Westfalenstadionu u Dortmundu. Bit će ovo drugi nastup Albanije na kontinentalnim smotrama (debi je bio u Francuskoj 2016.), a nogometna euforija trese ovu zemlju. Očekuje se da će čak 50 tisuća Albanaca, od kojih velika većina živi u Njemačkoj, gledati dvoboj s Italijom, a reprezentacija je izazvala pravi politički skandal u Albaniji, kako piše španjolski AS. 

Naime, Kuvendi, albanski parlament, radikalno je promijenio plan rada zbog Eura, pa će veći dio od 140 zastupnika Kuvendija otputovati u Dortmund. Tamošnji mediji pišu da se zbog te utakmice u četvrtak neće održati redovna i planirana sjednica parlamenta.

Oporba bijesna 

Prebačena je na srijedu kako bi zastupnici koji idu u Njemačku imali dovoljno vremena za put. Problem ne bi bio toliki da je u pitanju samo prva utakmica. Sakndal je ispao jer će velika većina zastupnika ostati i na iduća dva dvoboja u skupini protiv Hrvatske u Hamburgu 19. lipnja te protiv Španjolske u Düsseldorfu 24. lipnja. Zbog toga čitavo to vrijeme neće biti redovitih plenarnih sjednica parlamenta, što je izazvalo bijes među oporbom.

Čelnik Demokratske partije Gazment Bardhi zatražio je od većine kojom predsjedava premijer Edi Rama pojašnjenje ovog "kršenja propisa". 

"Odlučili ste Skupštinu tretirati kao svoju privatnu trgovinu. Kao predsjedavajući morat ćete građanima dati uvjerljiv razlog zbog kojeg je sjednica pomaknuta s četvrtka na srijedu. To je vaša obaveza jer ste donijeli tu odluku bez ikakvih konzultacija s oporbom. Ako je putovanje na Euro zaista pravi razlog, onda je to sramotan čin i mi se ograđujemo", poručio je Bardhi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.