Bio je najskuplji nogometaš svijeta, sad odrađuje suspenziju: "Nisam gotov"

Foto: EPA

PAUL POGBA (31) suspendiran je zadnjeg dana veljače na četiri godine zbog korištenja nedopuštenih sredstava. Točnije, na inicijativu talijanskog tužiteljstva za borbu protiv dopinga, odlukom suda Pogba je suspendiran zato što je test kojem je podvrgnut nakon utakmice Udinesea i Juventusa 20. kolovoza 2023. pokazao da ima višak testosterona. Ipak, nekoć traženi francuski veznjak ne odustaje od karijere.

"I dalje sam nogometaš. Želim se boraviti protiv ove, po mom mišljenju, nepravde. Pogba nije gotov. Pogba je ovdje i nemojte brinuti sve dok me ne čujete da kažem da je kraj. Imam nevjerojatnu želju da se vratim. Osjećam se poput dječaka koji želi biti profesionalni nogometaš. Treniram i radim sve što mogu da se vratim na teren", rekao je bivši nogometaš Juventusa i Manchester Uniteda.

United ga je 2016. platio 105 milijuna eura

U ta dva kluba proveo je cijelu karijeru. U akademiju Manchester Uniteda došao je 2009. kao 16-godišnjak iz Le Havrea. Tri godine kasnije bez odštete je prešao u Juventus. Nakon četiri godine, u ljeto 2016., vratio se u United uz odštetu od 105 milijuna eura, čime je postao tada najskuplji nogometaš u povijesti.

Poslije šest godina Pogba je 2022. opet bez odštete zamijenio United za Juventus. No u drugoj gaži tamo je uslijed ozljeda i spomenute suspenzije zbog dopinga odigrao samo 12 utakmica. S Juventusom je osvojio četiri prvenstva i dva kupa, sve u prvom mandatu u tom klubu. Igrajući za Manchester United, osvojio je Liga kup i Europa ligu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.