Bivši golman Hrvatske nakon katastrofalnih šest mjeseci otišao iz kluba

Foto: Profimedia

IVO GRBIĆ (28), samo pola godine nakon što je potpisao za Sheffield United, otišao je na posudbu do kraja sezone u turski Rizespor, javlja tamošnji insajder Yagız Sabuncuoglu. Grbić je u zimskom prijelaznom roku iz Atletico Madrida prešao u tada premierligaša uz odštetu od 2.5 milijuna eura. Odlazak iz madridskog kluba, u kojem je tijekom četiri godine sakupio svega 14 nastupa jer je bio zamjena sjajnom Slovencu Janu Oblaku, činio se kao dobar potez.

Englesku napušta samo pola godine nakon što je došao jer je tamo primao tri gola po utakmici

Međutim, Grbić je u Sheffieldu i Premier ligi proveo šest katastrofalnih mjeseci. U deset utakmica primio je 30 golova i ni u jednoj utakmici nije sačuvao čistu mrežu. K tome se početkom veljače u susretu s Crystal Palaceom sudario sa suparnikom Jean-Philippeom Matetom. Morao je izaći iz igre i nije nastupio u iduće tri utakmice jer se sumnjalo na potres mozga.

Sheffield je na kraju uvjerljivo ispao iz Premier lige s osvojenih 16 bodova, osam manje od pretposljednjeg Burnleyja. Naravno, Grbić nije bio glavni ni jedini krivac za loše rezultate. Ipak, engleski mediji su nakon debakla od sezone pisali da bi ga Sheffield mogao prodati već ovog ljeta, iako je potpisao trogodišnji ugovor, te potražiti novog golmana.

Početkom desetljeća karijera mu je išla kao u bajci. Transfer u Atletico, jedinica u reprezentaciji Hrvatske

U ovoj sezoni Grbić je branio na samo jednoj od šest utakmica engleskog drugoligaša, ali ona koju je igrao je u najmanje bitnom Liga kupu. Tamo je Sheffield United slavio protiv trećeligaša Wrexhama 4:2, ali je, dakle, Grbić nastavio s očajnim omjerom u Engleskoj. U 11 utakmica je tako primio čak 32 gola.

Grbić je prije četiri godine uživao u bajkovitom vrhuncu karijere. Dijete Hajduka je 2020. iz Lokomotive prešlo u Atletico Madrid za 3.5 milijuna eura. Godinu kasnije je zbog pada forme Dominika Livakovića postao prvi golman Hrvatske, i to u odlučujućim utakmicama, na kraju kvalifikacija za SP.

Međutim, Dalić je zatim vratio Livakovića na gol reprezentacije, a Grbić je broncu u Kataru osvojio kao rezerva. Izbornik ga je zadnji put zvao prije godinu i pol, ali i tada kao rezervu. Grbić sada karijeru spašava u turskom klubu koji je prošlu sezonu završio na devetom mjestu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.