Talijani: Gattuso ima plaću 2 milijuna eura. Dao je 40 tisuća eura na mobitele igrača

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

GENNARO GATTUSO je četiri mjeseca trener Hajduka. Talijanski Calciomercato pod naslovom "Gattuso za kormilom Hajduka: Između otkaza Kaliniću, svađa s novinarima i besplatnih iPhonea" naveo je glavne događaje, uspjehe, neuspjehe i kontroverze koje su obilježile početak njegove gaže u Splitu.

"Gattuso se nikada nije sakrivao od izazova. Kako na terenu, tako ni izvan njega. Nakon što je dobio otkaz u Marseilleu, prihvatio je ponudu Hajduka iz Splita. Bio je velika želja sportskog direktora Nikole Kalinića, kojeg je Rino trenirao u Milanu. Gattuso u Hajduku ima ugovor od oko 2 milijuna eura po sezoni, koji vrijedi do ljeta 2026."

"Javno je optužio predsjednika da mu nije ispunio obećanja"

Talijani navode pet odrednica Gattusovog mandata u Hajduku: Otkaz Kaliniću, svađu s Perišićem, vodstvo u SHNL-u, razočaranje u Europi i svađu s novinarom nakon rane utakmice. "To što je klub otpustio Kalinića stvorio je Gattusu kompliciranu situaciju, tim više što je trener nakon toga javno optužio predsjednika da je prekršio obećanja o pojačanjima.

"Svađa s Perišićem dovela je do raskida ugovora s bivšim igračem Intera"

Svađa s Perišićem spada u negativne epizode i dovela je do raskida ugovora s bivšim igračem Intera. Što se tiče rezultata u prvenstvu Hrvatske, Gattuso je momčad uspio zaštititi od problema i dovesti je na prvo mjesto. Ključno za dostizanje tog cilja bila je pobjeda u derbiju kod Dinama, nakon koje je Gattuso potrošio 40 tisuća eura na najmodernije mobitele igračima.

"Ti i ja smo loše počeli", odbrusio je Rino novinaru

S druge strane, nastup u Europi završio je razočaravajuće, ranim ispadanjem od slovačkog Ružomberoka u trećem pretkolu Konferencijske lige. Nakon prve utakmice prethodne faze Gattuso se zakačio s novinarom, koji mu je prigovarao zbog loše igre. "Ti i ja smo loše počeli!" odbrusio mu je Rino.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.