Rakitić uz Hajdukovu imao još jednu ponudu: "Bio sam stvarno blizu"

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

IVAN RAKITIĆ (36) ljetos je napustio saudijski Al-Shabab i došao u Hajduk. U splitskom klubu dosad je odigrao 11 utakmica te je kod trenera Gennara Gattusa postao nezamjenjivi prvotimac. S obzirom na to da je rođen u Švicarskoj, Rakitić je profesionalnu karijeru započeo u Baselu. Schalke ga je 2007. doveo za pet milijuna eura, a u narednim sjajnim godinama nosio je dres Seville i Barcelone.

U intervjuu za švicarski Sport pitali su ga zašto se nije vratio u Basel i u njemu završio karijeru. "Nitko iz Basela me nije nazvao", odgovorio je Rakitić uz smijeh pa nastavio: "Bio sam u kontaktu s raznim klubovima u Švicarskoj, ali s Baselom gotovo ništa. Zato Basel ni nije bio tema, dok je Hajduk baš zagrizao. Osobito mi je drago što na kraju karijere imam priliku igrati u Hrvatskoj."

Veznjak rođen u Möhlinu nije želio konkretno otkriti s kojim je klubovima razgovarao, ali potvrdio je da je bio jako blizu jednom drugom švicarskom klubu. "Možda ću otkriti za nekoliko godina. Ne želim nikoga dovesti u neugodnu situaciju", poručio je Rakitić.

"Bio sam stvarno blizu"

Bivši hrvatski reprezentativac izjavio je i kako bi mu bilo "nevjerojatno teško i neugodno" otputovati u Basel a da ne nosi dres toga kluba. "To bi bilo jako čudno. Kao što sam rekao, bio sam stvarno blizu", dodao je legendarni veznjak, koji je ukupno osvojio 17 klupskih trofeja, među kojima je i švicarski kup s Baselom.

U dresu hrvatske reprezentacije sakupio je 106 nastupa i 15 pogodaka te s njom osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, kada je ujedno bio jedan od najboljih igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.