Dinamo više nije zadnji u Ligi prvaka

Foto: EPA

DINAMO više nije na dnu ljestvice Lige prvaka. Nogometaši Bresta upisali su i drugu pobjedu u Ligi prvaka nakon što su na gostovanju deklasirali RB Salzburg s 4:0. Time je austrijski klub pao niže od Dinama na tablici. Brest se natječe u Europi prvi put u svojoj 121-godišnjoj povijesti nakon što je nezaboravnu prošlu sezonu završio na trećem mjestu Le Championnata.

U premijernom nastupu su pobijedili Sturm s 2:1, a večeras kao gosti i drugog austrijskog predstavnika RB Salzburg s čak 4:0. Nakon izjednačenog otvaranja Salzburg je kontrolirao utakmicu, ali je Brest poveo nakon sjajne kontre koju je u 24. minuti u pogodak pretvorio Abdallah Sima.

Austrijanci su do kraja poluvremena imali nekoliko prilika za izjednačenje, ali ih nisu uspjeli iskoristiti

Salzburg je mogao izjednačiti i u 56. minuti, ali je Adam Daghim bio neprecizan. Kazna je stigla u 66. minuti kada je Mahdi Camara pogodio za 2:0. Sjajnu predstavu Sima je okrunio svojim drugim golom u 70. minuti.

Mathias Pereira Lage je u 75. minuti zabio i četvrti gol za goste. U 3. kolu Brest će 23. listopada ugostiti Bayer Leverkusen, dok će RB Salzburg, koji nakon dva kola ima dva poraza, istoga dana odmjeriti snage protiv zagrebačkog Dinama.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.