Cindrić briljirao u produžetku klupskog rukometnog SP-a. Izbacio je Barcelonu

Foto: EPA

RUKOMETAŠI mađarskog Veszprema prvi su finalisti Svjetskog klupskog prvenstva nakon što su u uzbudljivom polufinalu u produžetku savladali Barcelonu 39:34. Velike zasluge za pobjedu imao je hrvatski reprezentativac Luka Cindrić. On je svom bivšem klubu postigao pet pogodaka (5/8), a triput je zatresao mrežu u dodatnih deset minuta.

U mađarskom sastavu briljirao je francuski reprezentativac Nedim Remili s devet pogodaka (9/13), od toga četiri u produžetku, a isti broj golova postigao je i njegov sunarodnjak Hugo Descat (9/11). Gol Veszprema sjajno je branio Rodrigo Corrales koji je sakupio čak 17 obrana. Strijelce Barcelone s deset pogodaka predvodio je Aleix Gomez, dok je devet golova postigao Francuz Dika Mem.

Magdeburg i Al Ahly u drugom polufinalu

Mađarska momčad je veći dio dvoboja provela u vodstvu, a Barcelona je u prvih 50 minuta imala tek jedno vodstvo (3:2). Golom Dike Mema u 58. minuti katalonska momčad je prvi put došla do prednosti od dva gola (29:27), ali su Descat i Mohamed Yehia Elderaa odveli utakmicu u produžetak (29:29).

U dodatnih deset minuta Veszprem je bio nadmoćan (10:5), a nakon prva dva pogotka koja je postigao Cindrić za 31:29, mađarska momčad nije dopustila Barceloni da se vrati u utakmicu. Veszprem će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem igraju njemački Magdeburg i egipatski Al Ahly. 

Njemačka momčad je u lovu na četvrti uzastopni trijumf u ovom natjecanju, čime bi se potpunu približila Barceloni, koja je s pet trofeja iz sedam finala najuspješnija momčad u povijesti klupskog Svjetskog prvenstva. Svjetsko klupsko prvenstvo odigrava se u egipatskom New Capital Cityju, satelitskom naselju uz Kairo, koje je u izgradnji od 2015.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.