Bobanu se otvorila prilika za novi direktorski posao? Gazzetta: Odlučujući dani

Foto: EPA

DANIELE DE ROSSI (41) protekli tjedan smijenjen je s mjesta trenera Rome, a ubrzo ga je naslijedio hrvatski trener Ivan Jurić (49), koji je u debiju slavio protiv dotad neporaženog Udinesea 3:0. Odlazak legende De Rossija nije jedina velika promjena u rimskom klubu jer je izvršna direktorica Lina Souloukou podnijela ostavku, a La Gazzetta dello Sport piše da bi Zvonimir Boban (55) mogao biti kandidat za njezina nasljednika.

"AS Roma objavljuje da je izvršna direktorica Lina Souloukou podnijela ostavku. Zahvaljujemo Lini na predanom radu tijekom kritičnog razdoblja za klub i želimo joj sve najbolje u budućnosti. Vlasnici kluba ostaju potpuno predani rastu i uspjehu AS Rome, uz fokus na vrijednosti koje naš klub čine posebnim", stoji u priopćenju Rome.

Talijanski mediji pisali su da upravo Souloukou stoji iza otkaza De Rossiju, a La Repubblica je objavila da je nekolicina navijača bila ljutita zbog toga, pa je Grkinja zbog prijetnji zatražila policijsku zaštitu. Souloukou je u travnju postala izvršna direktorice Rome, dok je ranije istu ulogu imala u Olympiakosu.

Jurić za odlazak Grkinje saznao preko televizije

Jurića su nakon utakmice s Udineseom pitali kad je doznao za odlazak izvršne direktorice. "Doznao sam gledajući Sky Sports dok sam bio na ručku. Tužno je to zbog toga što je došlo do obiteljskog problema. Djeca su uvijek na prvom mjestu i ovo je stvarno težak trenutak za nju.

Moramo se usredotočiti na treniranje i nogomet kako bismo navijačima pružili nešto što će slaviti. Ostalo je na drugima", rekao je Jurić, koji je ranije u karijeri vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino. Roma mu je najveći posao.

Lina Souloukou / Foto: EPA

Gazzetta: Boban među kandidatima za izvršnog direktora Rome

La Gazzetta dello Sport objavila je tekst u kojem spominje kandidate za mjesto izvršnog direktora Rome. Uz imena poput bivšeg predsjednika Uprave Rome i direktora Milana Umberta Gandinija (64) te nekadašnjeg poljskog napadača i sadašnjeg potpredsjednika UEFA-e Zbigniewa Bonieka (68), pojavilo se ime Zvonimira Bobana.

Boban je bivši ofenzivac Dinama, Milana, Barija i Celte Vigo, čija je igračka karijera trajala od sredine osamdesetih do 2002. godine. Potom je bio tajnik FIFA-e, sportski direktor Milana tijekom 2019. i 2020., a zatim bliski suradnik predsjednika UEFA-e, Slovenca Aleksandera Čeferina.

UEFA-u je napustio jer, kako je rekao u siječnju za Index, nije mogao ni želio prijeći preko Čeferinova pokušaja da, kako on smatra, nasilno ostane na vlasti dulje nego što je trebao. Povezivalo ga se s dolaskom u Dinamo, no on je u međuvremenu postao stručni komentator Sky Sporta za Ligu prvaka.

"Ovo će biti odlučujući dani"

Gazzetta naglašava kako ne bi bilo čudno da se vlasnici Rome, američka obitelj Friedkin, odluče za osobu koja je slabije poznata u Europi. Predsjednik Dan Friedkin trebao bi se početkom ovoga tjedna vratiti u klub, koji je trenutno u kaotičnom stanju s obzirom na odlaske trenera i direktorice.

Upitno je, pišu talijanski novinari, što će biti sa sportskim direktorom Florentom Ghisolfijem, koji je navodno bio blizak Souloukou. "Ovo će biti odlučujući dani. Friedkinovi su spremni intervenirati kako bi Romi vratili mir koji joj dugo nedostaje", piše Gazzetta i ističe da su navijači Rome nezadovoljni.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.