Branič koji bi prvi put mogao zaigrati za U-21 Hrvatsku: Sretan sam što sam pozvan

Foto: Profimedia

NOGOMETNI branič Matia Barzić Gutierrez poručio je da dolazi pomoći hrvatskoj U-21 reprezentaciji protiv Andore i Grčke u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. "Sretan sam što sam pozvan. Želim pomoći i pridonijeti svime ekipi", izjavio je 20-godišnji stoper španjolskog drugoligaša Elchea za klupske medije.

Hrvatska U-21 reprezentacija igrat će 11. listopada s Andorom, a 15. listopada s Grčkom. Barzić Gutierrez, sin Hrvata i Španjolke, rođen je u Madridu. Prošao je nogometnu školu Atletico Madrida, a prije godinu dana je došao u podmladak Elchea. Ove sezone je priključen prvoj momčadi iz istoimenog grada udaljenog 200 kilometara od Valencije.

U subotu je odigrao 66 minuta u porazu Elchea 0:1 na gostovanju kod Racing Ferrola. Zabio je gol u 54. minuti, ali je odlukom VAR-a poništen. "Razočaran sam porazom jer smo odigrali sjajnu utakmicu. Lopta nije ušla u gol pa nam sada preostaje samo razmišljati o idućoj utakmici", rekao je 190 centimetara visoki igrač. "Ali ponosan sam na svakog igrača naše momčadi", dodao je.

"Jako sam zadovoljan i zahvalan na pruženoj prilici"

Barzić Gutierrez je član udarne postave Elchea za koji je odigrao sedam utakmica u početnih osam kola. "Jako sam zadovoljan i zahvalan na pruženoj prilici", rekao je o svojoj prvoj profesionalnoj sezoni. "Zahvalan sam treneru i suigračima što mi vjeruju. Želim nastaviti skupljati minute na terenu", napomenuo je branič s brojem 26 na zeleno-bijelom dresu.

Elche se nalazi na 13. mjestu među 22 momčadi druge španjolske lige. Barzić Gutierrez je poručio navijačima Elchea da budu "mirni" i "budu uz ekipu". "Pružit ćemo ono što traže od nas, a siguran sam da će ekipa već protiv Deportiva doći do tri boda", rekao je Barzić Gutierrez, koji je ranije sudjelovao u kampovima HNS-a za mlade selekcije, ali nije upisao službeni nastup.

On će propustiti domaću utakmicu s Deportivo La Corunom 13. listopada jer će tada biti na okupljanju hrvatske U-21 reprezentacije. Izbornik Ivica Olić pozvao je Barzića Gutierreza nakon što je prošli mjesec hrvatska U-21 reprezentacija izgubila  od Portugala 0:2 i pobijedila Farske otoke 2:1.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.