Šukerova neostvarena želja zabila prekrasan gol u pobjedi Messijevog kluba

Foto: Profimedia

MATKO MILJEVIĆ (23) igra za argentinski Newell's, matični klub Lionela Messija. Za taj je klub u 17. kolu argentinskog prvenstva zabio prekrasan gol Lanusu u 90. minuti. Miljević je s 25 metara prekrasno pogodio za pobjedu i to mu je bio prvi gol za klub u 14. nastupu ove sezone.

Šuker ga je htio dovesti u Hrvatsku

Miljević ima putovnicu SAD-a i Argentine, no porijeklom je Hrvat. Miljevićev djed Antonio je iz Banje Luke, a kasnije je emigrirao u Argentinu. On je razlog zbog kojeg je Matko predao papire za dobivanje hrvatskog državljanstva prije četiri godine. Ofenzivac Miljević je tada u velikom intervjuu za La Nacion otkrio kako je postojala šansa da u budućnosti zaigra za Hrvatsku i dodao je da je već razgovarao s tadašnjim predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza Davorom Šukerom. 

Napravio je glupost

Ipak, njegova karijera nije se razvijala u poželjnom pravcu, a od rujna 2023. do veljače 2024. nije imao klub. Naime, Miljević je napravio glupost prošle jeseni. Na nagovor prijatelja je pod lažnim imenom odigrao nekoliko utakmica za amaterski klub, no sve se otkrilo kada se tijekom utakmice sukobio s jednim suparnikom, vrijeđao ga te ga udario u glavu.

Stoga je zaradio doživotnu suspenziju u amaterskoj ligi QCSL, no sada je dobio još gore vijesti. Njegov matični klub CF Montreal, koji se natječe u MLS-u, zbog incidenta mu je raskinuo ugovor po kojem je zarađivao pola milijuna dolara godišnje. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.