Španjolci: Atletico je postavio zid. A onda se Sučić umorio

Foto: EPA

REAL SOCIEDAD i Atletico Madrid odigrali su 1:1 u San Sebastianu u devetom kolu La Lige. Gostujuća momčad trenera Diega Simeonea povela je u prvoj minuti pogotkom Argentinca Juliana Alvareza, a na izjednačenje se čekalo gotovo do samoga kraja.

Atletico je u 84. minuti izgubio loptu na svojoj polovici, pokupio ju je Mikel Oyarzabal te proigrao Luku Sučića u sredini. Hrvatski reprezentativac nije oklijevao, već je iz prve puknuo lijevom nogom i fantastično pogodio suprotni kut jednog od najboljih golmana posljednjeg desetljeća, Slovenca Jana oblaka.

Sučiću je ovo prvi pogodak za Real Sociedad, u koji je stigao ljetos iz Salzburga. Golom je okrunio odličnu utakmicu u kojoj je imao još dva udarca, dva uspješna driblinga, 42 točna dodavanja (od 45 pokušaja) i pet osvojenih duela od 11 u kojima se našao. Sociedad je u njega uložio deset milijuna eura.

Alternate angle of Luka Sučić's wonder goal against Atlético Madrid
byu/50lipa insoccer

VIDEO: Arena Sport

Sport: Pravda je zadovoljena

Najčitaniji španjolski sportski medij Marca u izvještaju utakmice Real Sociedad - Atletico Madrid piše o "apsurdnoj pogrešci" gostiju i "prekrasnoj Sučićevoj paraboli" koja je uslijedila. Mundo Deportivo je Sučićev pogodak proglasilo "remek-djelom".

Sport opisuje završnicu susreta: "Atletico Madrid limitirao se na čišćenje ubačaja i postavljanje zida ispred Oblaka. A onda se Sučić umorio od toga." Katalonski medij potom piše o Sučićevoj "zlatnoj ljevici" i naglašava kako je "Oblak napravio sve što je mogao" kako bi zaustavio loptu na putu do mreže. Međutim nije uspio. 

"Pravda je zadovoljena na stadionu Anoeta, gdje se slavilo to što nisu izgubili od Atletica, koji je bio daleko od toga da je zaslužio pobjedu", smatra Sport.

As napominje da je Sociedad Sučićevom golčinom došao do zasluženog boda, a El Mundo je potez opisao kao "čudesan pogodak".

Grafika: Sofascore

Potpisao petogodišnji ugovor s Real Sociedadom

Sučić je rođen u austrijskom gradu Linzu, kamo su njegovi roditelji stigli tijekom rata u Hrvatskoj. Salzburg ga je doveo kada je imao 13 godina, a prvi profesionalni ugovor potpisao je s tim klubom kada je napunio 16. Četiri godine bio je član prve momčadi za koju je sakupio 128 nastupa, 18 pogodaka i 19 asistencija.

Sa Sociedadom je potpisao petogodišnji ugovor. Ima 12 nastupa za hrvatsku reprezentaciju, u kojoj ima sve važniju ulogu. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.