VIDEO Hrvatski napadač je hit. Opisuju ga kao otkriće i genija

Foto: Profimedia

CLUB BRUGGE i Royale Union SG odigrali su 1:1 u desetom kolu belgijskog prvenstva. Royale je poveo u 52. minuti pogotkom Franje Ivanovića, nakon što mu je Alessio Castro-Montes sjajno poslao loptu pored protivničkog braniča. Hrvatski napadač je u primanju loptu udario petom, izbacio braniča koji ga je pratio i onda lako matirao vratara. Stoper Brandon Mechele je u 82. minuti donio izjednačenje domaćoj momčadi te je tako spasio od poraza.

Ivanović je time nastavio sjajno igrati nakon što je ljetos, u transferu vrijednom četiri milijuna eura, napustio Rijeku i potpisao četverogodišnji ugovor s belgijskim prvoligašem. U sedam nastupa postigao je dva i asistirao za jedan pogodak, a po Sofascoreu je bio najbolji igrač prošlog kola Pro League.

Belgijski mediji hvale pogodak 21-godišnjeg Ivanovića protiv Club Bruggea, koji je Royaleu zamalo donio tri velika boda. Sudinfo piše da je mladi hrvatski reprezentativac "blistao", Sporza ga naziva "otkrićem", njegov dribling smatra "briljantnim", a završnicu "hladnom", dok portal 7sur7 navodi da je to "potez genija".

Club Brugge 0 - [1] Union Saint-Gilloise - Franjo Ivanović 52'
byu/50lipa insoccer

Ivanović: Utakmica je bila fizički zahtjevna, baš kako volim

"Atmosfera je bila odlična. Utakmica je bila fizički zahtjevna, baš kako volim. Od prvog dodira shvatio sam da se igrači Bruggea neće zabavljati. Iako volim lijepu igru, spreman sam bez prigovora prihvatiti ovakav nogomet.

U prvom smo poluvremenu trpjeli njihove napade. Sretan sam što sam zabio gol i tako dokazao kako se sve bolje osjećam u prvenstvu koje polako upoznajem", rekao je Ivanović nakon utakmice s Club Bruggeom, prenosi Sudinfo.

Grafika: Sofascore

Dalić mu je dao pretpoziv

Ivanović je Hrvat rođen u Austriji. Prema podacima Transfermarkta, igrao je za austrijski Mayrhofen i njemačke klubove Lohwald i Augsburg. U Rijeku je stigao u srpnju 2023. iz Augsburga i za nju je odigrao 51 utakmicu, u kojoj je 16 puta pogodio i četiri puta asistirao.

Također ima sedam nastupa i dva gola za hrvatsku U-21 reprezentaciju, a izbornik A selekcije Zlatko Dalić već mu je bio dao pretpoziv. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 1.5 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.