Ješe o kažnjenom hajdukovcu: Nije normalno da igrač radi trening prije utakmice

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL, Screenshot: HRT

STRUČNI komentator HRT-a Vedran Ješe u emisiji Stadion komentirao je zbivanja iz proteklog, devetog kola SuperSport HNL-a. Među ostalim, osvrnuo se na uvjerljivu pobjedu Hajduka protiv Šibenika na Poljudu (4:0), kojom su Splićani prvu četvrtinu domaćeg prvenstva završili kao vodeći s 21 bodom, dva više od Rijeke i Dinama.

Prvo je izjavio kako smatra da kapetan i najbolji igrač Hajduka Marko Livaja te trener Gennaro Gattuso imaju sjajan odnos. "Jako karizmatičan trener, koliko imam informaciju, ne da nikome prići. To je za naše podneblje možda nekad i bolje, znamo da je Livaja specifičan igrač, s njim treba znati kao i s Petkovićem.

On je pronašao model kao Bjelica s Petkovićem. Zasad ovaj dvojac funkcionira fantastično, izvukao ga je da igra puno bolje nego prošle sezone. Ima optimalnu kilažu, spremio se, puno više trči i to mu se vraća kroz nastupe", rekao je Ješe.

"Pale su Carevićeve najave već u drugoj minuti"

Šibenik, klub koji je ove sezone pod vodstvom trenera Marija Carevića ušao u SHNL, trenutačno drži peto mjesto s 11 bodova. "Pale su Carevićeve najave već u drugoj minuti. Neiskustvo šibenske ekipe, puno igrača je prvi put igralo na Poljudu.

Jako dobra predstava Hajduka, bilo je samo važno Gattusu da se ozbiljno shvati Šibenik i da odigraju na ovakvom nivou. Energetski je Hajduk bio jako dobar. Otvorilo se Hajduku već u drugoj minuti, a onda ga je jako teško zaustaviti", komentirao je Ješe, bivši branič s dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske.

"Nije mi normalno da neki igrač radi trening prije utakmice"

Najskuplji igrač Hajduka, američki veznjak Rokas Pukštas (20), nije bio ni u zapisniku za utakmicu sa Šibenčanima. Gattuso ga je kaznio zato što je Pukštas dan prije utakmice odradio individualni trening koji nije bio u dogovoru s klubom. 

"To je jedino normalno. Nije mi normalno da neki igrač radi trening prije utakmice. I da ne igraš u prvih 11, može se netko ozlijediti u prvoj minuti, pa ti uđeš, a ti si dan prije odradio trening nakon što si ga odradio i s ekipom.

Gattuso je pokazao da je gazda u svlačionici i da nitko nije iznad ekipe. Ne čudi me, žao mi je Rokasa što se malo pogubio i nadam se da će se vratiti u ritam od prošle sezone", izjavio je Ješe, koji je igrao u Dinamu, Zagrebu, zaprešićkom Interu, švicarskom Thunu, izraelskim klubovima Bnei Yehudi i Ashdodu, Širokom Brijegu i Olimpiku u BiH, grčkoj Kavali te Zadru i Primorcu iz Biograda.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.