Branko Ivanković nakon poraza 7:0: Najteža noć otkako sam trener

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Kine u prvom kolu skupine C trećeg kruga azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo doživjela je debakl u gostima kod Japana. Momčad hrvatskog trenera Branka Ivankovića odigrala je groznu utakmicu, izgubila je u Saitami čak 7:0, a još je dobro i prošla.

Razigrani Japanci poveli su u 12. minuti golom Watarua Enda, a Kaoru Mitoma povećao je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Domaćin je u drugom poluvremenu postigao još pet pogodaka. Strijelci su bili Takumi Minamino u 52. i 58. minuti, Junya Ito u 77., Daizen Maeda u 87. te Takefusa Kubo u petoj minuti sudačke nadoknade.

Ivanković je u veljači preuzeo Kinu

"Japan nije samo jedna od najboljih momčadi u Aziji, već je to momčad svjetske razine. Fokusirali smo se na obranu u pripremi utakmice, ali primili smo previše golova, neki od njih se nisu smjeli dogoditi", rekao je Ivanković na konferenciji za medije i dodao kako je dvanaestorici igrača igranje za reprezentaciju novo iskustvo.

"Protivnici su iznimno kvalitetni u zadnjoj fazi kvalifikacija i ovakve utakmice su vrijedno iskustvo, ali služe i kao lekcije mlađim igračima", dodao je Ivanković, koji je u veljači preuzeo kinesku reprezentaciju i u dosadašnjih pet susreta pobijedio Singapur (4:1), remizirao s Tajlandom (2:2) i Singapurom (2:2) te izgubio od Južne Koreje (1:0) i Japana (7:0).

"Ovo mi je bila najteža noć otkako sam trener"

Ivankovićeva momčad igrala je jako dobro u drugom krugu kvalifikacija, osvojila drugo mjesto i prošla u sljedeći krug. No, u trećem će joj biti jako teško jer je u skupini s Japanom, Australijom, Saudijskom Arabijom, Indonezijom i Bahreinom. Očekuje ga još devet utakmica. 

"Ovo je bila teška utakmica. Ovo mi je bila najteža noć otkako sam trener", zaključio je Ivanković. Prema podacima Transfermarkta, ranije u karijeri vodio je reprezentacije Omana i Irana te bio trener Al Ahlija, Persepolisa, Dinama, Al Wahde, Al Ettifaqa, SD Lunenga, Hannovera, Rijeke, Bedworth Uniteda i nekadašnjeg Varteksa.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.