Ćaleta-Car: Dugo me nije bilo

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

HRVATSKA je u drugom kolu Lige nacija u Osijeku pobijedila Poljsku 1:0 prekrasnim golom Luke Modrića u 51. minuti susreta. Momčad izbornika Zlatka Dalića tako je došla do prve pobjede u skupini nakon što je u četvrtak izgubila u gostima od Portugala.

Među onima koji su dali izjavu nakon utakmice bio je stoper Duje Ćaleta-Car (27). Branič Lyona bio je prvotimac te je s Josipom Šutalom i Joškom Gvardiolom činio obrambenu trojku. Bio mu je ovo 27. nastup za reprezentaciju, prvi nakon prijateljskog turnira u Egiptu u ožujku, dok je prije toga nastupio u ožujku 2022. u Ligi nacija protiv Austrije (0:3).

"Dugo me nije bilo, skoro dvije godine"

"Dugo me nije bilo, skoro dvije godine. Bio sam u Egiptu, ali to je bio prijateljski turnir. Sretan sam što sam opet tu. Odigrao sam dvije dobre utakmice, pokazao sam da se može računati na mene, idemo dalje.

Jako dugo nismo igrali s trojicom, od turnira u Kataru, kada nije bilo najbolje. U ove dvije utakmice je bilo jako dobro. Protiv Portugala smo izgubili, ali bilo je OK, a sada super. Puno pričamo i pokrivamo se, izgleda to jako dobro. Pobijedili smo i nismo primili gol. Luka nam slavi rođendan, zabio je gol. Drago nam je što je naš motor s nama i neka još ostane."

Šibenik, RB Salzburg, Marseille, Southampton, Lyon...

Ćaleta-Car je tijekom klupske karijere nastupao za matični Šibenik, RB Salzburg, Pasching, Liefering, Marseille, Southamtpon i Lyon, u kojem je od prošle godine i s kojim ima ugovor do 2027. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na sedam milijuna eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.