Nijemci zaprepašteni stadionom u Zenici. Čelik im odgovorio

Foto; NK Čelik Zenica Facebook

Bosna i Hercegovina na stadionu Bilino polje u Zenici večeras od 20:45 dočekuje Njemačku u Ligi nacija. Tim povodom njemački RTL snimio je unutrašnjost stadiona, s posebnim naglaskom na svlačionice. Prema tome uz kakve emotikone su objavili snimku utrobe Bilinog polja, njemački novinari su začuđeni i zabrinuti u kakvoj će svlačionici boraviti njihova reprezentacija.

Radijatori prljavi, klupe prastare, pod neravan, a ležaj za masažu potpuno pohaban

Nakon samo par kadrova jasno je da su svlačionice stadiona u Zenici i oprema daleko od komfora i luksuza na koji su navikli Nijemci, primjerice, radijatori su prljavi, klupe prastare, pod neravan, a ležaj za masažu potpuno pohaban. Na konferenciji za medije jedno od prvih pitanja postavljenih njemačkom izborniku Julianu Nagelsmannu i golmanu Alexanderu Nübelu bilo je ono o stanju stadiona, prije svega svlačionica.

Izbornik i golman Njemačke nemaju zamjerke na stadion

"Travnjak je dobar i to mi je važno. Što se tiče svlačionica i tuševa, o tome se ne brinem jer se tamo ionako neću tuširati. Ovo je šarmantni stadion. Igramo na takvim stadionima i to za nas nije ništa posebno. Naravno da igramo i na modernijim stadionima, a nisam siguran na što je Demirović mislio. Vjerojatno na to da su navijači bučni", rekao je izbornik.

Ovako se Nagelsmann osvrnuo na komentar Ermedina Demirovića, koji je suigračima iz Stuttgarta rekao da ih na stadionu u Zenici čeka ono što još nisu doživjeli. Nübel je šaljivo odgovorio izborniku da će se on tuširati na stadionu te dodao: "Ljepše je od školskih terena. Imali smo manje od jedne školske dvorane u Stuttgartu godinu dana kad se obnavljao stadion."

Čelik Zenice odgovorio Nijemcima. Post je viralan

Na kritike njemačke televizije na račun njihovog stadiona, koje su dobile veliki publicitet prenošenjem vijesti u zemljama regije, reagirao je i Čelik. Zenički klub koji igra na Bilinom polju, stadionu koji je dobio toliko negativnog publiciteta, odgovorio je fotografijom glavne tribine stadiona i statusom: "Nama je najljepši." Odgovor Čelika na kritike iz Njemačke postao je viralan. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.