VIDEO Budući Dinamov protivnik doživio jedan od najtežih poraza u povijesti LP-a

BORUSSIA DORTMUND pred svojim navijačima deklasirala je Celtic 7:1 u drugom kolu Lige prvaka. Domaćin je poveo u sedmoj minuti pogotkom Emrea Cana iz kaznenog udarca. Škotski velikan vratio se dvije minute kasnije, kada je Daizen Maeda poravnao na 1:1 nakon ubačaja s desne strane. Nakon toga je krenula nezaustavljiva ofenziva njemačkog prvoligaša.

Karim Adeyemi u 11. minuti vratio je vodstvo svojem sastavu nakon što je uz odbijanac pospremio u Celticovu mrežu, da bi potom u 29. minuti snažno puknuo iskosa i povećao na 3:1. Serhou Guirassy je u 40. minuti realizirao još jedan kazneni udarac, a čudesno poluvrijeme Adeyemi je u 42. minuti zaključio hat-trickom do kojeg je došao udarcem s ruba kaznenog prostora.

Još dva pogotka pala su u drugom poluvremenu. Guirassy je u 66. minuti izvozao Celticovog braniča i pogodio u prvi kut, dok je Felix Nmecha u 79. minuti prizemnim udarcem pogodio suprotni kut golmana Kaspera Schmeichela. Sve pogotke pogledajte OVDJE.

Dinamo će u Ligi prvaka igrati protiv Celtica

Liga prvaka (i sva ostala UEFA-ina natjecanja) od ove sezone igra se po novom, proširenom formatu. Svih 36 klubova nalazi se u istoj ligi, a svaki klub igrat će osam utakmica, i to svih osam s različitim protivnicima.

Četiri utakmice igrat će kod kuće, a četiri u gostima. Osam najboljih klubova ide u osminu finala, momčadi od 9. do 24. mjesta razigravaju za osminu finala, a ostali ispadaju iz Europe i ne idu u Europa ligu.

Borussia Dortmund je u prvom kolu savladala Club Brugge (3:0), dok je Celtic uvjerljivo nadigrao Slovan (5:1). Dinamo će u srijedu igrati protiv Monaca u Ligi prvaka, a zatim mu slijede ogledi s RB Salzburgom, Slovanom, Borussijom Dortmund (27. studenog), Celticom (10. prosinca), Arsenalom i Milanom. Podsjetimo, zagrebački klub je Ligu prvaka otvorio najtežim porazom u povijesti Lige prvaka - Bayern je slavio 9:2.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.