Dalić: Premalo je ovo navijača za Hrvatsku. U Portugalu smo igrali pred 70 tisuća

Foto: Profimedia

ZLATKO DALIĆ je na konferenciji za medije u Osijeku komentirao pobjedu Hrvatske nad Poljskom (1:0) u drugom kolu Lige nacija, nakon što je u prvoj utakmici tri dana ranije izgubila 2:1 kod Portugala:

"Jako dobro smo igrali svih 90 minuta. Ovo je velika pobjeda, koja nam puno znači. Igrači su se trudili, bili strpljivi i navijači su nas podržavali cijelu utakmicu. Kontrolirali smo sve od prve do zadnje minute. Imali smo puno udaraca, šansi, veseli me da smo bili moćni, čvrsti, kompaktni i, osim jedne šanse, kojoj je vjerojatno prethodio faul na Gvardiolu, ništa nismo dopustili. 

Na poluvremenu sam izvadio Petra Sučića jer je imao žuti karton. Bio je opterećen, bojao se da u debiju ne dobije drugi žuti. Oba početna napadača, Petković i Matanović, su se potrošila. U fazi obrane su trčali, borili se, ulazili u prilike, nije ih išlo. Budimir je nastavio s agresivom, Kramarić sačuvao loptu, iako je bio bolestan. Bruno i Mata su napravili dosta dobrog, Igor je imao pet-šest šansi, u dvije utakmice našao se u puno prilika. Dugo netko nije to napravio, šteta da nije zabio gol.

Modrić je sam sebi čestitao 39. rođendan golom, a dečki su mu čestitali pobjedom. A kako je odigrao... kao da mu je 25! Toliko trke, agresije, obrana cijelu utakmicu... Sva sreća da je ostao s nama. Rekao je dečkima u svlačionici da je pred njima velika budućnost, a ja dodajem: Uz Luku!"

Prije utakmice se u svom Osijeku od reprezentacije emotivno oprostio Domagoj Vida?

Vida je ovdje počeo i završio ciklus. Uvijek je davao srce na terenu. Zadnje dvije godine nije bio standardan, na Euru i SP-u nije igrao, ali nije pokazao nezadovoljstvo, ponašanjem na treningu pomogao je puno mladima. Žao mi je što velikani odlaze, to je najveća generacija u povijesti i treba ih s poštovanjem ispratiti jer donijeli su puno lijepih trenutaka. Žao mi je da završava, ali dolaze mlađi.

Promijenili ste sustav igre u onaj s tri stopera?

Imamo profil igrača koji zahtjeva promjene. Šest i pol godina s jednim smo sustavom osvojili tri medalje i bilo bi glupo da sam išta dirao kad je bilo sjajno. Ali, završava era 2018., dolaze novi profili igrača i treba se tome okrenuti. Dobro je bilo, Hrvatska ima pet-šest vrhunskih stopera, današnja trojica plus Pongračić, Erlić, pa kad se vrate Stanišić i Juranović, Perišić nađe klub... Hrvatska će opet imati jaku reprezentaciju.

Portugal je preokrenuo protiv Škotske i pobijedio?

Bolje da jest. Nadam se da ćemo mi voditi bitku za prva dva mjesta, pa je dobro da pobjeđuju.

Pobijedili ste u Osijeku nakon tri utakmice tamo bez pobjede?

Nije nas u zadnje vrijeme ovdje išlo, što je šteta jer ovdje je sjajna atmosfera. Prekinuli smo taj niz, to je bitno. Publika je bila sjajna i šteta je da nije bilo dvostruko više navijača (Bilo ih je 12.600, pun stadion u Osijeku, op.a.). Eto, u Portugalu smo igrali pred 70 tisuća ljudi. Kod nas je sve super, ali premalo je to za hrvatsku reprezentaciju i ono što radimo. Šteta...

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.