Dinamo bez važnog treninga na Allianz Areni. Bayern mu ga je zabranio

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Dinama sljedećeg će utorka od 21 sat igrati prvu utakmicu u Ligi prvaka ove sezone i to na gostovanju kod minhenskog Bayerna na Allianz Areni. Ključni trening pred taj susret, dan uoči njegova odigravanja, Dinamo neće odraditi na terenu na kojem će se igrati.

Bayern je Dinamu taj trening zabranio zbog stanja travnjaka. Dinamova delegacija bila je u inspekciji terena i uvjerila se u njegovo loše stanje pa je odlučeno da se trening održi u jutarnjim satima ponedjeljka u Zagrebu. Nakon treninga Dinamo će krenuti prema Münchenu.

Novi format i velika zarada

Podsjetimo, u novom formatu Lige prvaka svaka ekipa igrat će četiri utakmice kod kuće i četiri u gostima, ali sve s različitim protivnicima. Liga prvaka povećana je na 36 klubova, ali svi se natječu u istoj ligi. Evo kako izgleda Dinamov raspored:

Grafika: Sofascore

Prvih osam klubova ide izravno u osminu finala, a klubovi od 9. do 24. mjesta razigravaju za preostalih osam mjesta u nokaut-fazi. Klubovi od 24. do 36. mjesta ispadaju iz Europe, odnosno ne nastavljaju natjecanje u Europa ligi, kao ni poraženi u razigravanju za ulazak u osminu finala.

Dinamo je za ulazak u Ligu prvaka dobio 18.62 milijuna eura. Na to ide nagrada iz tzv. marketinškog poola te nagrada za petogodišnji i desetogodišnji koeficijent. Kad se sve to zbroji i oduzme, Dinamo će prije nego što je lopta krenula s centra zaraditi čak 28.483 milijuna eura, po čemu je 29. klub Lige prvaka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.