Nema više adidasa. Dinamo predstavio novog dobavljača dresova

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

DINAMO je objavio da je potpisao ugovor s novim proizvođačem sportske opreme. "GNK Dinamo s ponosom objavljuje kako je potpisao ugovor s vodećim proizvođačem sportske opreme - Castore Sportswear, poznatom po svojoj inovativnosti i izvrsnosti. Ova suradnja predstavlja značajan korak naprijed za klub, potvrđujući našu predanost unapređenju svih aspekata našeg djelovanja.

Nova suradnja s Castoreom označava i početak nove ere za GNK Dinamo. Vjerujemo da će vrhunska oprema našim igračima pružiti dodatni poticaj i omogućiti im da postignu još bolje rezultate na terenu. Radujemo se svemu što budućnost donosi u ovoj uzbudljivoj suradnji", stoji u službenoj objavi zagrebačkog kluba.

Castore će zamijeniti Adidas

Njemački adidas bio je tehnički sponzor Dinama od 2017. godine, a sada će ga zamijeniti Castore, o čemu smo pisali i ranije. Castore oprema Bayer Leverkusen, Feyenoord, Aston Villu, Newcastle, Rangers i brojne druge klubove. Britanci su ponudili puno bolje uvjete od Adidasa, a Dinamo će imati puno veću slobodu oko dizajniranja dresa i drugih klupskih artikala.

Iz kluba su uvjeravali da će i opskrba proizvodima biti puno bolja nego adidasova, kojemu Dinamo nije bio pretjerano važan partner pa se često znalo dogoditi da nedostaje artikala i veličina. Dinamo tu nije mogao ništa, a s Castoreom će, navodno, priča biti puno drukčija.

Newcastle i Aston Villa su se žalili na Castore

Castore je tvrtka sa sjedištem u Manchesteru na koju su se prošle godine, primjerice, žalili engleski prvoligaši Newcastle i Aston Villa. Objasnili su im da im je nelagodno igrati u dresovima koji se nakon desetak minuta natapaju znojem, postaju teški i otežavaju im kretnju.

"Nogometaši nastupaju u vlažnim dresovima, to je veliki problem i potrebno ga je riješiti. Ne možete tako igrati cijelu sezonu. Igrači nakon 10 minuta izgledaju kao da su skočili u bazen", rekao je neimenovani izvor blizak Aston Villi u rujnu 2023. za Telegraph Sport.

Također, Footy Headlines, stranica koja se bavi nogometnim dresovima, u veljači je pisala o drugim problemima ove marke. Castoreovi dresovi često se poderu tijekom utakmice, odnosno usred borbe igrača, Feyenoordovom Santiagu Gimenezu otpao grb, a navodno su se žalili i naručitelji dresova, kojima su željeni artikli stigli s pogrešnim printom.

Što je od svega točno i hoće li Dinamo imati poteškoća vidjet ćemo u narednoj sezoni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.