Fanovi na Fejsu o smjeni Jakirovića: Kako ste ga se lako riješili, strašno

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

DINAMO je potvrdio da je trener Sergej Jakirović (47) smijenjen. Posla ga je koštao niz loših rezultata koji je počeo remijem s Rijekom na Rujevici (1:1), a nastavio se minimalnim porazom od Hajduka (0:1) na Maksimiru i povijesnim porazom kod Bayerna u Ligi prvaka (9:2).

Jakirović je na klupi Dinama ostao nešto manje od godine i jednog mjeseca. Na Maksimir je stigao početkom prošle sezone u kontroverznom transferu, kada je zbog poziva Dinama naprasno napustio Rijeku uslijed borbe za plasman u europska natjecanja, zbog čega ga navijači na Rujevici smatraju izdajnikom.

Dinamo je uspješno vodio do duple krune, ali i tijekom prošle sezone često mu se zamjeralo nedovoljno ofenzivan stil igre i što je tek u završnoj fazi prvenstva stekao opipljivu prednost nad Rijekom i Hajdukom. Prethodno je još vodio Sesvete, Goricu, Maribor i Zrinjski.

Grafika: Sofascore

Dinamo: Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub

Evo što je zagrebački klub objavio na društvenim mrežama. "GNK Dinamo ovim putem želi obavijestiti javnost kako je dogovoren sporazumni raskid ugovora s dosadašnjim trenerom plavih, Sergejom Jakirovićem. Prvu momčad će kratkoročno do odluke o novom dugoročnom trenerskom rješenju voditi dosadašnji član stručnog stožera, Sandro Perković.

Sergeju Jakiroviću od srca zahvaljujemo na svemu što je dao za naš klub i želimo mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Ovim putem apeliramo i na medije i javnost da imaju razumijevanja prema Sergeju Jakiroviću i njegovoj obitelji i da ne pogoršavaju ionako stresnu situaciju", stoji u objavi Dinama na Facebooku.

Što navijači pišu o smjeni Jakirovića?

Četrdesetak minuta nakon Dinamove potvrde da je Jakirović smijenjen objava je skupila više od 2000 reakcija, od kojih je 1700 lajkova, 351 tužni emotikon, 52 koja izražavaju podršku, 51 ljutit, 44 srca, 34 koja se smiju i 15 iznenađenih. Neki od komentara s najviše lajkova su:

"Hvala na doprinosu u Dinamovim uspjesima, na naslovima državnog prvaka i ulasku u Ligu prvaka. One loše stvari treba što prije zaboraviti, posebno poraz od Hajduka u prvenstvu i ovu katastrofu s Bayernom. Sretno u nastavku karijere."

"Profa, hvala na 'najluđem' proljeću ikada i skidanje skalpa Betisu. Sretno dalje u karijeri."

"Kako ste se lako rijesili covjeka koji nam je donjeo duplu krunu i Ligu prvaka, strasno, stvarno ne znam sta ste ocekivali protiv Bayerna na otvaranju Lige prvaka gdje je svaki gol itekako bitan zbog novog formata, a jos i tri penala. Da ste Kloppa doveli nebi se obranio od Bayerna sto je u nekoliko navrata i sam dokazao vodeci Borussiu.

Kada nitko nije htio preuzeti onakav Dinamo, on je napustio svoje sigurno mjesto i posao u Rijeci u najboljim trenutcima i izvukao Dinamo iz ponora. O ovoj sezoni ne moramo ni pricati, Qarabag nam ni gola nije zabio! Gospodine Jakire sretno dalje!"

"Ocigledno je da ima ljudi u dinamu kojima se Jakir ne sviđa od pocetka... u svakom slucaju Profa hvala na duploj kruni i ulasku u LP i sretno u nastavku trenerske karijere."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.