Tenis

Đoković branio ruske sportaše, legendarni Kasparov žestoko mu odgovorio

Foto: EPA

LEGENDARNI ruski šahist Garry Kasparov kritizirao je srpskog tenisača jer je stao u obranu Rusa, kojima je zabranjen nastup na Wimbledonu ove godine. Đoković je tijekom turnira u Beogradu rekao da se tenisači ne bi trebali diskriminirati prema nacionalnosti, već da bi ih se trebalo gledati po renkingu. Kasparov je na to napisao:

"Rusija bi mogla igrati po renkingu, ali po nacionalnosti Rusi ubijaju. Ruski sportaši koji se ne usprotive Putinovom ratu u kojem želi istrijebiti Ukrajince ga podupiru u tišini. A Srbin koji se također ne protivi tome je posebno neprigodan, s obzirom na povijest", rekao je Kasparov.

Đoković: U tenisu nema diskriminacije

Podsjetimo, Novak je kritizirao miješanje politike u sport. "Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tijela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou miješa u naš sport. Stojim pri onom što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportaša, posebno tenisača. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se događa u ratu.

U tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije. Pravilo je da se igra po renkingu, ne nacionalnosti. Wimbledon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli s izjavama, a ja sam to podržao", govorio je Đoković pije par dana u Beogradu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.