Manchester City se golom u 98. minuti spasio od poraza od Arsenala

Foto: EPA

MANCHESTER CITY i Arsenal remizirali su rezultatom 2:2 u derbiju petog kola engleske Premier lige. City je poveo pogotkom Erlinga Haalanda u devetoj minuti, no Arsenal je preokrenuo u prvom poluvremenu golovima Riccarda Calafiorija i Gabriela Magalhaesa. John Stones zabio je u 98. minuti za remi.

Grafika: Sofascore

Susret je počeo sjajno za Manchester City. Već je u devetoj minuti Savinho gurnuo lijepu loptu za Haalanda u prostor, a Norvežanin isprve pogodio u bliži kut Davida Raye za 1:0. Bio je to njegov deseti pogodak ove sezone u Premier ligi. No onda je sve krenulo nizbrdo za City.

Preokret Arsenala, ozljeda Rodrija, crveni karton...

Rodri, najbolji igrač prošlog Europskog prvenstva, ozlijedio se u 16. minuti i nije mogao nastaviti utakmicu. Uskoro je izjednačio Arsenal. Riccardo Calafiori potegnuo je u 22. minuti iz daljine te neobranjivo pogodio dalji kut Edersonovog gola.

Gabrijel je na samom kraju prvog dijela doveo Arsenal u vodstvo pogotkom glavom nakon kornera, no Arsenal je u prvom poluvremenu ostao bez igrača. Leandro Trossard dobio je drugi žuti karton jer je nabio loptu nakon sučevog zvižduka.

Drugo poluvrijeme Arsenal nije imao nikakvih ambicija napasti, već je samo čuvao vodstvo. Momčad Mikela Artete stajala je s devet igrača u niskom bloku dok je City nizao napade i imao ogroman posjed. 

Pogodak je stigao tek u osmoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela. Mateo Kovačić je pucao u blok s 15 metara, a na odbijenu je loptu naletio Stones i poslao je u mrežu za konačnih 2:2. City je ovim bodom ostao prvi s 13 bodova, dok je Arsenal na četvrtom mjestu s 11 bodova.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.