Milan golom u 89. minuti pobijedio Inter u gradskom derbiju

Foto: EPA

MILAN je pobijedio Inter na San Siru u gradskom derbiju petog kola talijanske Serije A. Utakmica je završila rezultatom 1:2. Golove za Milan zabili su Christian Pulisic i Matteo Gabbia, a za Inter je pogodio Federico Dimarco. Milan je bolje otvorio utakmicu. Christian Pulisic zabio je u desetoj minuti.

Američki reprezentativac uzeo je loptu u sredini, prošao kroz sredinu Interove obrane i iz blizine zabio za vodstvo Milana. Inter je brzo, već u 27. minuti, stigao do izjednačenja. Lautaro Martinez je proigrao Federica Dimarca, koji je s lijevog boka ušao u sredinu i pogodio za 1:1.

Reijnders asistirao, Gabbia presudio

Milan je u napadačkim akcijama bio puno bolji. Stvorio je četiri velike šanse, no realizacija je bila loša sve do 89. minute, kad je za vodstvo Milana pogodio Matteo Gabbia. Sjajno je ubacio iz slobodnog udarca Tijjani Reijnders, a stoper Milana glavom je zakucao loptu u mrežu gradskog rivala.

Ni Inter ni Milan ove sezone ne igraju bajno. Nakon ove utakmice Inter je šesti, a Milan sedmi. Obje momčadi imaju po osam bodova. Ljestvicu iznenađujuće predvodi Torino s 11 bodova iz pet utakmica. Drugi je Napoli s bodom manje, a treći Udinese, također s deset bodova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.