Đoković uoči Wimbledona: Koljeno je izdržalo, to je odličan znak

Foto: EPA

IAKO je njihov nastup na ovogodišnjem Wimbledonu bio pod velikim upitnikom, Novak Đoković i Andy Murray našli su se u ždrijebu trećeg Grand Slam turnira u sezoni i još nisu odustali od namjere da se pojave pred ljubiteljima tenisa u All England Clubu. Dva dana prije početka turnira u taboru Novaka Đokovića vlada optimizam, dok je u taboru Andyja Murraja prisutna neizvjesnost.

Obojica bi svoje prve mečeve trebali odigrati u utorak, obojica protiv čeških suparnika: Đokovića čeka kvalifikant Vit Kopriva, a Murraya Tomaš Machač.

"Ne znam hoću li imati dovoljno vremena, ali trudim se. Moram se moći normalno kretati, što još uvijek nije slučaj, ali idemo vidjeti što će se dogoditi u sljedećih 48 sati", izjavio je Murray nakon subotnjeg treninga na terenima u Aorangi Parku.

Murray operirao cistu

Dvostrukom vimbledonskom pobjedniku je prije tjedan dana operativnim zahvatom uklonjena cista s kralježnice, koja mu je već dugo zadavala poteškoće. U medijima se pojavila informacija da će zbog tog zahvata morati odustati od nastupa u Wimbledonu, ali 37-godišnji Škot je uporan.

"Postoji rizik u ovome što pokušavam učiniti, ali sam ga voljan preuzeti i pokušati zaigrati", rekao je Murray, koji bi u Wimbledonu trebao zaigrati posljednji put, i to ne samo u pojedinačnoj već i u konkurenciji parova s bratom Jamiejem. Dvostruki olimpijski pobjednik planira karijeru završiti nastupom na Olimpijskim igrama u Parizu.

Za razliku od Murraya, koji je u utrci s vremenom, čini se da je sedmerostruki vimbledonski pobjednik Novak Đoković u toj utrci već pobijedio, sudeći prema izjavama koje je dao u subotu, vezanima za stanje svog koljena, koje je također bilo na kirurškom "remontu".

Đoković ima razloga za optimizam

"U posljednja tri dana sam imao vrlo intenzivne teniske treninge. Igrao sam poene i setove protiv Sinnera, Francesa Tiafoea, jučer sam protiv Medvedeva i Emila Ruusuvuorija imao dvostruki program, a danas sam trenirao i s Runeom. Koljeno je sve dobro izdržalo, što je odličan znak kad je u pitanju moj nastup na Wimbledonu. Još imam nekoliko dana. Prilično sam siguran da je moje opće fizičko stanje i stanje mog koljena doista dobro", rekao je Đoković.  

"Jednom kad turnir krene, sigurno ću imati više podataka o tome kako koljeno reagira u Grand Slam meču na tri osvojena seta. Sve što sam do sada učinio bilo je pozitivno", poručio je najuspješniji tenisač svih vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.