Dvoje hrvatskih karatista osvojilo zlato na prvenstvu Mediterana

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

IVAN KVESIĆ u kategoriji preko 84 kg i Sadea Bećirović u kategoriji do 68 kg prvaci su Mediterana u karateu u talijanskom gradu Olbiji, gdje su ostvarili zlatne medalje izvrsnim nastupima u svojim kategorijama. Kvesić je ovoga puta nastupio u teškoj kategoriji i uvjerljivo svladao Tonija Pipala iz Bosne i Hercegovine 8-0, Talijana Simonea Marina istim rezultatom, protiv Srđana Jovanovića, još jednog karatista iz BiH, završilo je 6-1, a u finalu je nadvisio i Libijca Nurija Abdulsalama 8-0.

Sadea Bećirović (-68 kg) do trijumfa je stigla uspjesima protiv Talijanke Pamele Bodei 1-0, Ilme Rahmanović iz BiH 8-2, Vlere Qerimi s Kosova - bilo je 2-2, prošla je dalje na "senshu" ili pravilo prvog osvojenog boda, a u finalu je pobijedila i kolegicu iz reprezentacije Leu Vukoju 3-2.

Osim te tri medalje, srebrna u borbama bila je Mia Čačko (-61 kg), a brončana je i muška reprezentacija u ekipnim katama (Matija Relić, Luka Koščević i Bor Hartl). Hrvatska je ukupno u raznim dobnim kategorijama osvojila još jedno srebrno i četiri brončana odličja. Na Sardiniji je nastupilo ukupno 410 natjecatelja iz 18 zemalja. Najuspješnija je bila reprezentacija Italije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.