Tko je Hajdukov dragulj kojem je Dalić uručio pretpoziv za Škotsku i Poljsku

Foto: Hajduk.hr

ZLATKO DALIĆ objavio je popis igrača na koje računa u listopadu u nastavku natjecanja u Ligi nacija. Hrvatska je u rujnu na gostovanju izgubila od Portugala (2:1) u prvom kolu Lige nacija, dok je u drugom na osječkoj Opus Areni slavila protiv Poljske (1:0). Hrvatskoj idući susret slijedi 12. listopada protiv Škotske u trećem kolu Lige nacija, a tri dana kasnije čeka je nova utakmica s Poljskom.

Sa Škotskom će Hrvatska igrati na Maksimiru u Zagrebu, a s Poljacima na gostovanju u Varšavi. Izbornik Zlatko Dalić objavio je popis reprezentativaca, a glavna vijest je povratak Mislava Oršića. Također, s popisa je otpao Augsburgov čuvar mreže Nediljko Labrović, a njega je u ulozi rezervnog golmana zamijenio Ivica Ivušić, član ciparskog Pafosa. Oporavljeni Nikola Vlašić dobio je pretpoziv, kao i mladi stoper Hajduka Dominik Prpić. Na pretpozivu su još Labrović, Marco Pašalić, Toni Fruk i Robert Ljubičić.

Dalića je kupio fantastičnom partijom u derbiju 

Posebna priča je pretpoziv 20-godišnjem braniču Hajduka Dominiku Prpiću. Prpić, koji se ove sezone nametnuo kod Gennara Gattusa, pažnju nogometne javnosti privukao je briljantnom utakmicom u derbiju protiv Dinama u Zagrebu, kad je Hajduk slavio 1:0. Gol odluke zabio je Marko Livaja, ali prava zvijezda susreta i junak derbija bio je mladi branič Hajduka.

Obrambeno je bio sjajan i svojim je učinkom od Sofascorea zavrijedio ocjenu 8.2, uvjerljivo najveću na utakmici. Osim što je bio siguran na svojoj stoperskoj poziciji, na kojoj je imao 10 otklonjenih opasnosti i sva četiri osvojena duela, upravo je on preciznom loptom pronašao Livaju u poziciji iz 70. minute koja je odlučila susret. S 30-ak metara od vrata prebacio je Dinamovu zadnju liniju, iza koje je utrčao Livaja i u padu udarcem iz prve pogodio drugi kut nemoćnog Ivana Nevistića.

"Osjećaj je neopisiv. Sretan sam zbog ove pobjede. Nije moglo bolje. Teška utakmica, kao i svaki derbi. Tvrdo na obje strane. Otišlo je na našu stranu. Bili smo kompaktni, borili smo se. Bio je dio utakmice kada smo patili, ali izdržali smo i sretni se vraćamo u Split", rekao je Prpić nakon utakmice.

U srpnju produljio ugovor s Hajdukom

Talentirani 20-godišnji stoper u srpnju je potpisao novi ugovor kojim je produljio vjernost klubu do ljeta 2027. godine. Prpić je za prvu momčad Hajduka debitirao s 18 godina, u prosincu 2022. godine, a dosad je nastupio u 25 službenih utakmica. 

Svoj put u Hajduku započeo je još u pionirima, nakon što je na Poljud stigao preko dopunske selekcije. Odmah je počeo pokazivati da ima velik potencijal, što je najviše došlo do izražaja za vrijeme juniorskog staža. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.