Endrick dostigao Pelea i poručio: Želim cijeli život provesti u Realu

Foto: EPA

BRAZIL je u Teksasu pred 85 tisuća navijača na stadionu Kyle Field u College Stationu rezultatom 3:2 pobijedio Meksiko. Pobjednički gol zabio je 17-godišnji Endrick, nadolazeća zvijezda Real Madrida. U 97. minuti Vinicius je ubacio loptu pred gol, a tamo ju je uz sasvim dovoljan trzaj glavom u sam kut gola skrenuo Endrick, koji je u igru ušao pola sata ranije.

Endrick je tako postigao gol na trećoj utakmici za Brazil u nizu. Ukupno je za Selecao nastupio pet puta i zabio tri gola. Time je izjednačio učinak legendarnog Pelea. Njih dvojica jedini su maloljetni igrači u povijesti Brazila koji su zabijali na uzastopnim utakmicama i jedini koji su sa 17 godina imali već tri gola za A selekciju.

Real ga je platio 55 milijuna

Podsjetimo, Endrick će ovog ljeta navršiti 18 i prijeći u redove Real Madrida, koji je već ranije osigurao njegov potpis isplativši veliku odštetu od 55 milijuna eura aktualnom brazilskom prvaku Palmeirasu.

U Realu će se pridružiti atomskom napadu koji čine kolege iz reprezentacije Vinicius i Rodrygo, a nedavno im se pridružio i Kylian Mbappe. "Nadam se da ću provesti cijeli život u Real Madridu, želim to. Što više odličnih igrača imamo u ekipi, to će mi biti veći užitak igrati s najboljima na svijetu", rekao je Endrick nakon pobjede.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.