Engleski mediji: Pive su letjele pubovima. Ovo će se dugo pamtiti

Foto: EPA

ENGLESKA je u nevjerojatnoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva pobijedila Slovačku 2:1 i plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv Švicarske. Slovačka je povela golom Ivana Schranza u 25. minuti i vodila je sve do nadoknade. No, onda je u četvrtoj minuti dodatka Jude Bellingham škaricama izjednačio, a u prvoj minuti produžetka Harry Kane zabio za veliki preokret.

Više od 90 minuta Engleska je igrala grozno. Momčad Garetha Southgatea igrala je sporo, bezidejno i takvim pristupom kao da je i iznenadila same Slovake, koji su vjerojatno očekivali presing velikog favorita od prve minute. Prolaz svoje reprezentacije u četvrtfinale popratili su i engleski mediji. 

"Lavlji ponos"

Daily Mail uz fotografiju slavlja engleskih igrača donosi naslov "Izvukli smo se", a u tekstu stoji: "Ekipa koja je favorit turnira bila je na samo na samo minutu od sramotnog ispadanja, ali spasio nas je herojski pothvat Judea Bellinghama i Harryja Kanea."

U sličnom tonu izvještava i Guardian koji kaže kako su golovi Bellinghama i Kanea odveli dramatičnu utakmicu na stranu Engleza. "Tko drugi? To pitanje mogli smo pročitati s usana Judea Bellinghama dok je slavio svoj gol i pitanje stoji. To je jednostavno morao biti on, zlatni dečko Engleske spasio je ekipu, naciju, a zasigurno i Garetha Southgatea", stoji u njihovom tekstu.

Pod naslovom "Lavlji ponos", The Sun piše kako je Engleska spašena nakon "frustrirajuće" utakmice. "Pive su letjele brojnim pubovima dok je Engleska slavila preokret koji će se pamtiti. Kane i Bellingham odveli su nas od ljutnje do ekstaze", piše Sun.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.