Ovo je ponuda Dinama koju je jedan od najvećih hrvatskih talenata odbio

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO je u ovom prijelaznom roku želio dovesti Marina Šotičeka iz Lokomotive. Perspektivni 19-godišnji krilni napadač htio je doći u Dinamo, klub ga je jako želio i sve je dogovorio s Lokomotivom oko odštete. Navodno je bila riječ o milijun i pol eura odštete plus neki bonusi i postotak od buduće prodaje, ali je zapelo na dogovoru Dinama i igrača.

Dinamo je Šotičeku ponudio četverogodišnji ugovor uz osnovnu plaću od 10.000 eura mjesečno, ali bi taj ugovor vrlo brzo osjetno narastao. Kako doznajemo, Šotičeku bi plaća nakon pet nastupa narasla na 12.500 eura, a nakon 15 nastupa skočila bi na 15.000 eura.

Veliki bonusi za Europu

Za ta dva rasta plaće kao nastup računao bi se i ulazak na jednu sekundu. No, kako se kaže, to nije sve. Nakon 25 nastupa plaća bi mu narasla na 17.500 eura, s tim da bi se tu gledala i potrebna minutaža, a nakon 35 nastupa plaća bi bila 20.000 eura mjesečno. Nastupi se broje u svim natjecanjima.

Uz to, Šotičeku se nudio bonus od 75.000 eura za igranje u Europa ligi, što je već ostvario jer je Dinamu igranje u tom natjecanju ove sezone zagarantirano. U slučaju ulaska u Ligu prvaka, bonus bi bio 160.000 eura, a uz to bi dobio i bonuse za određeni broj postignutih golova, kao i uobičajene momčadske bonuse za osvajanje naslova prvaka i Kupa.

Šotiček bi u Dinamu bio prva ili druga opcija za desno krilo jer je, nakon odlaska Takura Kaneka, jedini igrač na toj poziciji Dario Špikić. Luka Stojković također može igrati desno krilo, ali njega Sergej Jakirović vidi primarno na lijevoj strani ili iza napadača.

Želio ga je i Hajduk, ali njega je zanimao samo Dinamo

Teoretski, da Dinamo ove sezone uđe u Ligu prvaka, Šotiček bi zaradio 280.000 eura a da nije odigrao nijednu sekundu. Petnaestak nastupa skupio bi vrlo brzo, pa bi taj iznos vjerojatno debelo prešao 300.000 eura, ali igrač se ipak odlučio za neke druge opcije. Zainteresiranih za Šotičeka ima još, spominju se i neki inozemni klubovi, a jedino je sigurno da će Šotiček otići iz Lokomotive.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.