Rijeka kupuje jednog od hit igrača Istre? Evo što o tome kažu iz Pule

Foto: Nel Pavletić/PIXSELL

VEĆ NEKO vrijeme špekulira se da je Rijeka zainteresirana za dovođenje stopera Istre Darija Marešića (24). Viceprvak Hrvatske traži pojačanje u obrambenoj liniji budući da Emilu Dilaveru i Mateju Mitroviću istječu ugovori s klubom, a Stjepan Radeljić i Niko Galešić privukli su pozornost klubova u inozemstvu i lako je moguće da Rijeka unovči njihove dobre nastupe prošle sezone. Iz toga je jasno da se ovog ljeta očekuju dolasci na stoperskoj poziciji.

Branič Istre bivši je U-21 reprezentativac Austrije, a za mladu vrstu upisao je 21 nastup uz jedan pogodak. Marešić je u Istru došao na ljeto 2022. godine na posudbu iz francuskog Reimsa, a na početku prošle sezone trajno se preselio na naš najveći poluotok. Za Istru je dosad odigrao 62 utakmice, a posebno se kao njegova dobra karakteristika ističe kvalitetna duga lopta i općenito tehnička sposobnost.

Istra: Rijeka nije poslala ponudu za Marešića

Marešić je karijeru počeo u austrijskom Sturmu, za koji je upisao 82 nastupa i osvojio kup Austrije, a prije pet godina Reims ga je kupio od Sturma za tri milijuna eura. U francuskom prvoligašu nije se uspio nametnuti te je ukupno upisao 10 nastupa, a prije nego što je došao u Istru, bio je na posudbi u austrijskom LASK-u.

Prošle zime engleski mediji pisali su da njegove nastupe prati londonski West Ham, a sada se čini da je najbliže odlasku preko Učke u Rijeku. Navodno je odbio neke druge ponude i želi otići u klub s Kvarnera. Budući da ga ugovor s Istrom veže do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 750 tisuća eura, jasno je da bi Rijeka trebala Istri platiti nemalu odštetu kako bi ga dovela u svoje redove.

S obzirom na to da se u medijima spominjalo da je Rijeka već uputila ponudu koju je Istra odbila, provjerili smo stanje u pulskom prvoligašu. Na naš upit odgovorili su nam da "Istra 1961 nikada nije primila službenu ponudu od Rijeke za Darija Marešića". Ostaje vidjeti kako će se situacija dalje razvijati, a prijelazni rok u Hrvatskoj traje do 5. rujna.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.