Englezima prijeti izbacivanje s Europskog prvenstva 2028. UEFA poslala upozorenje

Foto: EPA

UEFA je upozorila čelnike engleskog nogometnog saveza da bi njihova reprezentacija mogla biti isključena iz sljedećeg Europskog prvenstva. Kako javlja BBC, iz UEFA-e izražavaju zabrinutost jer bi se mogao dozvoliti velik upliv državnih vlasti u nogomet na tom Europskom prvenstvu, koji Englezi organiziraju u suradnji sa Škotima, Velšanima i Ircima. 

Generalni tajnik UEFA-e Theodore Theodoridis poslao je Englezima dopis u kojem stoji da je upitna regulacija natjecanja jer se obično o tome brine nacionalni nogometni savez. No Englezi su predstavili ideju po kojoj bi njihov nogomet nadziralo neovisno tijelo, a ne nacionalni nogometni savez. Zbog toga se u UEFA-i boje da bi se putem tog neovisnog tijela politika mogla umiješati u natjecanje.

Najveća kazna bila bi izbacivanje

"Imamo posebna pravila koja štite sport i jamče mu neovisnost i ravnopravnost. Najveća moguća kazna za ovo mogla bi biti isključivanje iz UEFA-e za englesku reprezentaciju te isključenje iz svih natjecanja", objasnio je tajnik UEFA-e Theodoridis.

Britanska vlada želi postaviti neovisnog regulatora natjecanja jer smatra da je to nužno zbog dugoročne financijske stabilnosti. Takvu je odluku potaknuo i pokušaj osnivanja europske Superlige. Englezi, bar zasad, nisu pretjerano zabrinuti prijetnjama UEFA-e, piše BBC.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.